söndag 29 maj 2011

Även Paradis har kök

.
Idag är det alla mödrars dag och det har vi firat hos mina föräldrar med god mat och många glada skratt.

JÄTTEGRATTIS
TILL
MAMMA





Underbar lax, med purjo, grädde och färsk potatis... Blåbärspaj som smälter i munnen och "marsipansås". Kan man fira en mors dag med godare mat än så... NÄE... *JÄTTENÖJD och fortfarande mätt*.


I rabatten prunkar numera de där blå irisarna och en STOR vallmo som i dagarna kommer slå ut. Dessa stod och tryckte och förde en tynande tillvaro i tujahäcken. Hittade dem och tre pioner av en slump och nu har de alla fått bättre ställen att stå på. Pionerna ville inte blomma förra sommaren, men nu har de MASSOR av svullna knoppar och jag räknar med att nästa sommar är det ännu mer. Med lite mer koskit kan jag nog få ordning på de små tjuriga svulstiga blommorna, som för övrigt är mina favoriter. Ju vulgärare och svulstigare blommor desto mer gillar jag dem... *LER*






Håller nu på att stryka de sista varven med linoljefärg på Paradisets köksfönster... Även ett Paradis har kök som har fönster som måste målas... 


Snyggingen tog en promenad med den där morfarn idag och efter det har vår lilla fyrbenting sovit... "Fötja" vad morfarn gjorde med vår lille pojk då tröttheten blev honom så övermäktig. *Skrattar*


Att Tanterna vilar hela dagarna för att orka sova är vi inte alls ovana vid... TantSimone ligger på altanen med linoljedoft i näsborrarna och sovar så fort hon får chansen... Hennes plats på jorden är i värmen och gärna i solen... Vår lilla Solkatt.


Nu go´vänner är det dags för mig att ta lite kvällsmat... Ikväll blir det jordgubbar och yoghurt naturell. T tänkte ta en pizzaslise som ligger och "skräpar" i kylen... Sonen och hans J sover hos J i kväll, så vad de ska moffa på har jag ingen aning om...men jag är säker på att det innehåller massor av godsaker...
Sedan vill jag passa på att tacka min underbara skatt, min son för den fina presenten jag fick av Dig...

TACK
DU
FINA

Må som GODIS... JÄTTEGOTT

fredag 27 maj 2011

Ny sorts blompinnar

.
Idag har jag varit med om något märkligt... något jag inte trodde existerade... Jag har träffat två livs levande människor som ALDRIG handlat tvättmedel eller sköljmedel ej heller tvättat.
När jag slutade jobbet för dagen, styrde jag som alltid (när månadspengen kommit in) och handlar på mig hårschampo, tvättmedel, deo... you name it, så även denna månadspengsdag. När jag kom till hyllorna med tvättmedel, packade jag i det märket jag brukar och "lallade vidare" mot sköljmedlen. Mitt i gången möter jag ett äldre par... och då menar jag runt de höganktningsvärda 80. Kvinnan var strålande vacker, med en vacker håruppsättning under hatten (som var av högsta mode vad gäller damhattar) och snyggt målade läppar och ögon. Hon hade ljusbega kläder och fantasktist snygga skor... Hennes parfym låg som en svag slöja i gången och hon pratade diskret med den ursnygga mannen bredvid. Han var klädd i mörka byxor, ljusrosa skjorta, högblanka skor, håret snyggt bakåtstruket och inte en dag under 80.
När vi passerat varandra knackar mannen försiktigt på min axel och frågar om vilket tvättmedel jag använder och vad jag ansåg om detta. Han bröt på ett för mig obestämt språk, men talade välartikulerande. Jag berättade vad jag hade i min vagn och mannen tackade vänligt för informationen och gick vidare med kvinnan vid sin sida... Jag såg dem ta två lika tvättmedelspaket som jag hade, men båda paketen de tog var för vittvätt. Jag påtalade detta för paret och berättade att de skulle nog ha ett för färgad tvätt också. Kvinnan tittade storögt på mig och gick genast och bytte det ena paketet mot ett för kulörta kläder.
När jag gick förbi dem för att fortsätta min shoppinvända, ursäktade sig kvinnan och sade till mig... "Ursäkta damen"... JAG BLEV KALLAD DAMEN!!! *hoppar och jublar*... kvinnan fortsatte... "sådant där man sköljer tvätten med så det blir mjukt, vad kallas det och vad har Ni"... KVINNAN NIADE MIG... *Gör en chickewalk*
Jag berättade vad jag brukar använda och då berättade paret att det var första gången de skulle tvätta och det var första gången de köpte tvättmedel... De log JÄTTELYCKLIGT och fnissade som två tonåringar. Jag trodde inte man kunde leva ett helt liv, i vår tidålder i vårt land, utan att någon gång tvättat sina egna kläder.







I denna butik har de även TJURMUSKEL... till ett bra pris. 32 kr/st, till skillnad från vad djurbutikerna ska ha... 90 kr/st. Som vanligt när jag får månadspengen, handlar jag på mig 8-10 stycken. Detta är det godaste Snyggingen vet och det är fest när jag kommer hem med dessa.
När jag lastat i mina tjurmuskler (tjursnoppar) i vagnen gick jag och ställde mig i kön för att betala. Bakom mig stod det äldre paret och väntade på sin tur.
Jag lastade upp mina varor på bandet och killen i kassan skinnade mig på 1123 kronor. När jag packat i mina varor i de inköpta plastpåsarna, smög kvinnan upp bakom mig och frågade försiktigt samtidig som hon pekade på snopparna som låg i en driva i min vagn... "är det där något Ni ska ha i trädgården?". Killen i kassan tittade på mig med stora ögon och kvinnan väntade artig på mitt svar... "näe, svarade jag förvånat och började snegla på omgivningen för att kunna upptäcka någon dold kamera... "Det är tjursnoppar till min hund"... fortsatte jag, varpå kvinnan fnissade generat och killen i kassan exploderade av skratt... "ojdå"... sa kvinnan... "jag trodde Ni skulle ha det till att stötta upp växter med"...
Vi tog sällskap ut och de vinkade glatt när de åkte iväg.


Döm själva... ser det ut som något Ni skulle vilja ha i trädgården??? *ASG*



Nu go´vänner... är det dags för mig att fixa lite te och någon god smörgås... I kväll är jag stick solo ensam med Tanterna och Snyggingen... Sonen och hans J är hos sonens pappa och T är på firmafest.

Må gott...

tisdag 24 maj 2011

Första fönstret klart

.
Så där ja... lite rast i verkligheten och tillbaka i cybervärlden. I söndags var vi och grattulerade SysterYstersYngsta som firade 19 år en dag för tidigt.

JÄTTEGRATTIS

Vi slipar, målar, kittar fönster och just nu känns det som om vi har fönster ligger i ALLA rum och blir målade. Första fönstret är klart och ligger nu och torkar i storarummet... Förhoppningsvis kan vi åka till Paradiset någon gång i helgen och återbörda det nymålade.

I söndags lämnades B-uppsatsen in till handledaren och nu håller jag på och kikar på det som ska opponeras på. Det ska vara inne senast måndag nästa vecka och blir det godkänt, då kan jag lägga till 30 poäng ytterligare till meriterna. *NÖJD* I höst tänkte jag klämma till med C-kursen och efter det ska jag INTE plugga på mist ett år. *FLINAR*







Nu go´vänner är det dags att läsa en uppsats och skriva en opponering, planera morgondagens lektioner och stryka en tvätthög.

Må gott...

lördag 21 maj 2011

Snok vid Paradisets kant

.
Tillbaka i cybervärlden från en jobbig vardag. En efterlängtad helg har inträtt och vi har hunnit massor av måsten. Kanske korkat att hålla på som vi gör, men vi kan inte skylla på att vi INTE har något att göra.



I torsdags var vi med SnyggÅke och träffade TantVeterinär Lotten. Hon städade bort alla stygn och pustade till såret och tvättade rent... Himlars vad snyggt det blev. Nu får han gå utan bandage när vi går på promenad på "platta marken", dock inte idag när vi var i Paradiset och lallade runt bland sten och tuva, då var det vadderat bandage OCH koppel. Snyggingen har en förmåga att kliva ner i vattnet så fort han kan och tantbada, vilket han INTE får nu. När vi är inne ska Snyggingen ha strumpa på fossingen för att minska risken att han slickar och smågnager på såret.











Idag har vi trotsat blåsten och gått över sjön i byar av 16 sekundmeter... Kanske inte så mycket för en van seglara, men i vår lilla oranga och vita båt är det ingen "walk in the prak" kan jag lova. Jag var blöt och frös när vi lade till i hamn... HIMLA korkat att inte ta med ombyte.


T har slipat golv och jag har suttit och läst en bok och passat Snyggingen från att kliva i vattnet, buffa på såret med munkorgen eller leka myrslok och slicka där han kommer åt... Rätt bra arbetsfördelning anser jag. *NÖJD* 




MördarAnden ligger fortfarande och ruvar. Smög ut på "sprängudden" och kikade och som tidigar visar hon med hela sitt ruvande jag, att hon utan tvekan skulle döda den som kommer i närheten av hennes rede.


Idag har vi haft snok vid Paradisets kant... Ofarliga...MEN jag gillar dem INTE. Vackar att titta på... det STRUNTAR JAG I... Detta är djur jag INTE vill ha närmare än SKITLÅNGTBORTA.


Till helgen kan vi nog ta med ett färdigmålat fönster till Paradiset... Vårt hem ser just nu ut som ett fönstermåleri och jag börjar bli lite trött på det... Ska bli himla skönt när det är klart.


Nu go´vänner är det dags för mig att måla ännu en strykning på ett halvklart fönster...

Må gott... GODIS är JÄTTEGOTT.

söndag 15 maj 2011

Röjning i Paradiset

.
Idag har vi haft en dag i Paradiset utan vovve. Sonen stannade hemma och var vovvevakt. Nu vet jag vad flera av Er tänker... "en hund som snart är fyra år ska väl kunna vara ensam några timmar" ... å det kan han normalt, men vi vill inte riskera något, då han skadade sig för några veckor sedan och är sydd i "hälen" på vänster framben. Det får inte hända något för då blir jag TOKIG. Han har varit justerad så länge och nu vill jag inget högre än att vi ska få en vovve här hemma UTAN bandage och munkorg.
.


I förmiddags kom morfarn förbi och hämtade mig och T. I bagaget hade han motorsågen för det stod Paradisröjning på schemat. Sist vi var där, såg jag några träd som inte hade tillstymmelse till löv och de skulle väck. Tack snälla för hjälpen.
Vi hade tänkt att lägga det vi averkat på "sprängudden" men där var det redan upptaget så vi vågade inte närma oss... Blicken den lilla andhonan gav oss var av typen... "JAG DÖDAR DIG OM DU ÖVER HUVUD TAGET NÄRMAR DIG MITT BO"... Med andra ord... Paradiset har en MÖRDARAND på sprängudden och hon är INTE att leka med.




Har hunnit måla fönster... och med den här färgen få man banne mig inte ha bråttom. Tre dygn är torktiden mellan strykningarna... men bra blir det. *Skrytmaja*


Nu är det dags för mig att gå och göra något annat än att sitta här...
Må gott...

fredag 13 maj 2011

Orkar inte vara som vanligt

.
Äntligen fredag och ÄNTLIGEN är det en helg utan stress. Snyggingen är fortfarande justerad och linkar runt här hemma med sitt numera blå bandage.
Vi tempar honom, har sårvård tre gånger per dag och går korta max tio minuterspromenader fyra till sex gånger om dagen... Livet hemma går i ultrarapid och Snyggingen finner sig i det och som de sade på Strömsholm... "han har fullt upp med att läka i det vi sytt och orkar inte vara som vanligt". Detta tar Tanterna hänsyn till och håller sig på sin kant.


Vårt äppelträd har nu inte bara knopp utan BLOMMOR... jag vakar som en hök över de ljuvliga skira små blommorna.




Igår när Snyggingen och jag tog en av våra tio minuterspromenader hittade jag MASSOR av liljekonvaljer och några hade till min lycka slagit ut... Detta brukar juh hända före mors-dag... Kunde inte låta bli att plocka några, vilket känns på doften i hela köket.


Nu go´vänner är det dags för mig att moffa smörgås och kolla vad den numera platta burken har att erbjuda.
Må gott...
.

onsdag 11 maj 2011

Utan vovve i Paradiset och Lillemannen 1 år.

.

Vårt äppelträd står i knoppning... inte så jag kan påstå att det KRYLLAR av blomknoppar, men går det som jag hoppas, då har vi sju Katjaäpplen i sommar. Kanske inte kan begära mer av ett träd vi planterade för två år sedan.


Dillpionen jag fick av SysterYster i höstas tog sig och nu blommar den med svulstiga men skira knytnävestora blommor...




För första gången sedan vi fick Snyggingen som vovve i familjen har T och jag varit i Paradiset utan vovve. Vi åkte dit i helgen och började slipa golv. Det kändes konstigt att åka dit och inte ha en yster SnyggÅke med i bilen... eller en ivrig vovve i båten... MEN, då han är justerad och INTE får hoppa i och ur bil... i och ur båt... MÅSTE vara still, då fick han vackert stanna hemma med sonen.


Vi trodde det skulle bli svårt att slipa golvet snyggt, men efter ett litet tag och liiiiiiiiiiiiite för fint slippapper, var T och jag nöjda. Nästa gång tar vi med oss grövre slippapper och ger oss i kast med sliperiet. Förhoppningsvis kan vi vitpigmentera golvet och hårdvaxa det innan midsommar. Då är det bara resten kvar.



Första glaset är ilagt och kittat i fönsterramen och nu håller jag på att måla det med linoljefärg. DET tar dygn att torka men det är det värt. Jag har inte tänkt att måla om dessa fönster under min livstid och jag tänker bli ca 112 år.


I helgen hade vi besök av en liten kille som fyllde ETT ÅR och som firades med hallontårta och nakenspring (av ettåringen och INTE mig om det var någon som trodde det) grillat och tsatziki.

JÄTTEGRATTIS LILLEMANNEN


Nu go´vänner är det dags för mig att ställa mig vid spisen... Idag blir det fria fantasier i grytorna och jag utgår från modellen "HÄR HAR DU DITT KYLSKÅP" när jag vilt fantiserar ihop dagens middag.

Må som GODIS... JÄTTEGOTT

torsdag 5 maj 2011

Sonen har fyllt och Snyggingen är dopad i 4 veckor.

Sonen har fyllt år och jag ställer mig ännu en gång frågan... "HUR i katten gick det till när sonen växte från 1 år till 21"... vart tog åren vägen... När han var lite plutt sa alla att jag skulle ta tillvara på tiden med den lille... för det går så fort... Jojo!!! visst tänkte jag... Ett år är skitlångt. MEN SI DET ÄR DET INTE... bara för några år sedan gick han och höll mig i handen och tyckte världen var så stor, så stor... Igår fyllde pluppen 21 år och jag kan bara utropa ett


JÄTTEGRATTIS

till min älskade son













För första gången fick jag inte baka någon tårta. Det skulle vara jordgubbar, glass och chokladsås.










På lördag var det meningen att vi skulle ställa ut Snyggingen i Lidköping... men han har gått och DOPAT sig. På påskaftonen hoppade SnyggÅke ner i båten och skadade en tass. Hans vänstra tass fastnade i en upp-och-ned-vänd diskbänk och halkade och "krokade" i hälen som fläktes upp en bit. Detta lindade vi snabbt och trodde det inte var så farligt. Det ville dock inte sluta blöda och i torsdags fick vi träffa tant-veterinär och sydde i hälen. Allt var frid och fröjd tills i tisdags. När jag kom hem från jobbet såg jag att ett stygn hade gått upp... ÄR JAG FÖRVÅNAD!!! Tänkte mest att nu får vi vara försiktiga.... Detta räckte inte...att vara försiktig menar jag, för när T tog en promand med Snyggingen brast HELA såret upp och blodet RANN.

Ingen veterinär i stan kunde ta emot oss... Så är det när vår lilla stad inte har något djursjukhus, utan vi fick stoppa vovven i bilen och styra kosan mot Strömsholm. Där blev vi väl omhändertagna och Snyggingen blev sydd igen och denna gången ska han ha bandaget HELA tiden och inte som tidigare "bara ett dygn och läkningen ska ske luftigt". Vi får lufta när han ligger still och är ÖVERVAKAD.

Denna gången fick han medicin som räknas som DOPINGKLASSAT och han får varken tävla (vilket hans matte aldrig skulle våga av ren feghet från sin egen sida), eller ställas ut på fyra veckor. Under två veckors tid får han endast ta 5-10 minuters försiktiga promenader 4-6 ggr/dag. Vi ska undervika rastning i smutsig miljö. SnyggÅke får inte vara lös, leka med andra hundar eller hoppa i möbler... (vilket han ALDRIG skulle komma på tanken att göra)...eller ur och in i bilen... Det sistnämnda är ett elände... Ska säga till T att han får bygga en RAMP för hopp i och ur färdmedlen under Snyggingens konvalecens.








Har skaffat mig en ny leksak då dem gamla tagit slut... Det är massor att lära sig och HIMLARS vad mycket grejjer jag inte visste att jag behövde.

Att svara i denna tingesten, vet jag INTE hur det går till... men ringer gör det. Jag återkommer med vad jag tycker om dyrgripen när jag lärt mig hantera den.









Må gott... Det gör vi snart.