torsdag 31 juli 2014

När livet är fullt av skratt

 
 
Igår fick vi ännu ett trevligt och kärt besök i Paradiset. Maria och delar av hennes familj kom. Det är inte lätt att rodda ihop en familj med man och fyra barn och ett barnbarn till ett och samma ställa... så... Maria, mannen och två av barnen kom. Vi fikade, åt, skrattade, fotograferade, åt igen och tja... åt lite till. Det är vi bra på.
 
 









Idag blåste det småspik... Det var så det gick vågor i diskbaljan och då vågar det. Valde därför att diska middagen inomhus. Lättast så.





Började att måla linoljefärg på vindsfönstret... Det är en lång process, då det tar minst två dygn för färgen att torka.








Bönan har mest legat och kikat på vad vi gjort... En vända i morgonbadet tog hon med oss. Det är väl det häftigaste som hänt henne idag. Även om det blåser, är det varmt och jobbigt för en lite vovveflicka.




Så var det de där med larver... Den här lilla gröna är tjock som min tumme och en ilsken liten rackare och jag vet banne mig inte vad som är bak och fram.
 




Så... någonstans mumlade jag högt idag att... "Vi skulle nog ta och börja skrapa väggen mot öster och måla den"... och... vips hade T påbörjat skrapning av rödfärg... Det var bara att haka på...
 





Jooooo... tavlan med kartan från 1960 över "vår" lilla sjö har äntligen kommit upp på väggen igen. Den tog vi ned när vi började riva och måla och nu, några år senare... idag kom den upp. Dock på annan plats, men det gör inget för där tavlan  hängde förut står hon... den röda lilla kyliga madamen, rund, blank och full i mat... Kylskåpet.




Nu go´vänner är det dags att göra något annat än att sitta här.

Må gott


4 kommentarer:

  1. Ahh vet du vad det första jag ser är: "hon har ju is för att kyla nubben!" Du hör ju, grön av avund :) Nu har vi allvarliga funderingar på att bygga ut våra solceller för att få ett bättre kylskåp. Fråga: ditt Smeg-kylskåp, är det nån form av lågenergikylskåp? Hur mycket ström drar det på ett ungefär?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamän... nubben låg på is från den lilla röda damen i köket :-)
      Smeg hade inte riktigt rätt information på sin sida angående hur mycket det drar. Stefan, han med elen, gjorde en mätning på Smegen när kompressorn drar igång och då drar hon lika mycket som en 100 wattslampa och inte som en 60 wattare som informationen var... Äm... han översatte fackspråket så till mig som kan NOLL om sådant.
      Annars är det dubbelt AA-klassat och drar som ett vanligt sådant kylskåp.

      Jag kan mejla bilder på batterier och spänningsomvandlare (från 24 V till 230 V) till Dig när jag kommit till och fotograferat härligheterna, så Ni får se vad vi har.

      Ha det fint

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Finbesök har ni haft minsann!
    Och ni jobbar som det värsta hela tiden, ni är duktiga!
    Larven är riktigt vacker, undrar vad den ska bli när den blir stor?
    Ha det fint!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland har vi MASSOR med sådana larver i Paradiset och året efter vimlar det av handstora BLÅ fjärilar... Har inte hittat någon bild på dessa fjärilar, så jag kan inte något namn... Just nu har vi besök av rätt många makaonfjärilar. Deras larver är också gröna, men de har svarta tunna ränder över ryggen.

      Må gott

      *KRAMAR om`na*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...