söndag 21 september 2014

En perfekt födelsedag

 
 
Igår lämnade vi dis och dimma... en dimma som var så tät att vi blev blöta när vi var ute... och åkte till Paradiset. Ett Paradis i strålande sol och vindstilla.  En perfekt födelsedag.
Vi gick runt och njöt av stillheten, vi åt gott och hann även spika upp fönsterbleck på vindsfönstret. Lite vemodigt att snart behöva stänga för vintern.
 
 
 
 
 



Någon... och jag misstänker skarv eller häger, har kräftkalas i Paradiset när vi inte är där. Gillas inte, då det är STORA bumlingar som det kalasas på. Fast, det är bättre att de tar de stora än små. De stora går fram som MASSIVA kannibaler och vräker i sig sin egen avkomma. De stora måste bort för att beståndet ska öka.

 



Igår tog vi oss tid och rodde runt Paradiset... Det brukar vi sällan eller rättare sagt aldrig göra, men igår gjorde vi det.
När vi kom utifrån, kunde vi se vad vi måste göra nästa sommar... som... röja undan vår virkeshög, den hög som blivit när vi bytt panel, betsa in stockar, som syns vita på lång väg, med spillolja för att de inte ska lysa som en fyr i natten och annat sådant där som bara syns från sjön. Viktigt för överlevnaden... inte det minsta... men estetiskt och det är viktigt nog.
 

 



Igår kväll lämnade vi Paradiset i strålande solnedgång i dis.





Idag väntar nya äventyr... som att stryka, röja och träffa Mari.

Må gott


2 kommentarer:

  1. Ett sent GRATTIS men inte mindre hjärtligt för det! Du hade en fin födelsedag förstår jag när du fick tillbringa dagen i Paradiset.
    Ha en fin ny vecka!
    Kramar Eva

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...