fredag 28 november 2014

Med tratt runt huvudet

 
 
 
I tisdagskväll fick vår lilla Böna duscha och tvättas med ett speciellt schampo... för i onsdags var det dags för kastrering. Efter två kullar och över 20 valpar samt skendräktig sedan augusti, fick livmoder och äggstockar "somna in". Vår lilla Böna får lugnt och behöver inte ha hormonerna poppa runt i hela kroppen och ställa till det.
Hon var så illa skendräktig att vi fick torka golvet efter hennes mjölkproduktion.
 

 
 
 
 
 
I onsdags när hon kom hem från veterinären, var det inte mycket liv i liten Böna. Hon låg med tratten runt huvudet och sov... Vi fick bära upp henne till bädden bredvid vår säng och hon somnade ovaggad.
 
Idag har hon börjat äta, men hon går fortfarande långsamt efter oss när det är dags för toalettpromenad.
 
 
 
 
 
Idag har vi firat på jobbet... och då får bagerilärarna visa vad de går för... så även idag... och det med TRYFFELTÅRTA... fattar Ni... TRYFFELTÅRTA är inte att leka med.
Den är len som honung och fantastisk god... det går inte att ta så stora bitar, men biten Du tar... är himmelrike för chokladälskaren... JAG ÄLSKAR CHOKLAD... så... jag fick smaka en bit av himlen idag. 
 
 

 
 


 Nu fortsätter vi fredagen... och i morgon väntar julningen. Då kommer julmusiken på och stakarna ska ställas upp i fönstren... för i morgon kväll... börjar väntans tider... och jag har inte handlat någon julklapp än... Sa till T att jag gärna vill ha fårskinnsfällar att sitta på i "nybilen" i julklapp... rosa... DET gillades INTE.

Må gott





3 kommentarer:

  1. Rosa fårskinn???? Nej!!!!
    Nu är det gjort med Bönan och hon får förmodligen ett bättre liv när hon piggnat till.
    Vilken tryffeltårta - jag läskas!
    Fin helg önskar jag dig!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. *ASG* han gillade INTE rosa rattmuff heller.

      Ha även Du en fin helg.

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Hejsan!

    Skönt för vackra Bönan att slippa skendräktigheten, vi har en som bäddar och håller på här hemma också så vi börjar också fundera på om det kanske är dags att fixa till så vårat lakritstroll slipper detta också.. får se hur lång tid hon håller på denna gången och hon producerar ju inte alltför mycket mjölk.. än...samt att hennes bröst INTE är svullna, vilket är tur.

    Ha det gott min vän ♥

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...