måndag 22 december 2014

Inte bara att kastrera.

 
 
 
Vår lilla Böna har alltid haft STOR integritet. Hon har inte haft samma behov som Snyggingen vad gäller närhet och "koll på oss". När vi varit ute och gått med Snyggingen och Bönan har han... den vackraste av vackra, alltid varit nära och sett var vi varit, medan Bönan sprungit STORA lovar och kollat vad världen har att erbjuda. Misstänker dock att hon haft stenkoll på var vi varit, för hon kommer alltid på inkall.
Sedan kastreringen har vår lilla Tant blivit mer... uppmärksam på oss... söker mer närhet, kel och aningen mer "vaktig" än tidigare. Läste en artikel i "Brukshunden" om forskning på vad som händer hunden vid kastrering och där stod att driften för revirkontroll och parning försvinner (mer eller mindre) men driften försvinner inte ur kroppen utan läggs oftast på andra saker och för det mesta, det hunden är avlad för... I Bönas fall "SKYDD och VAKT".
 
Jo... har fått frågor OM man kastrerar en tik... jojo...fick lära mig när vi var iväg med Bönan att tar man (som i detta fall) bort livmoder och äggstockar är det en kastrering. Om det är kvar, men avknipsade äggledare är det en sterilisering. 
 
 
 
 
 
 


Nu ligger den lilla Tanten och sover i sin bädd i rummet... själv ska jag ta tag i mandelmusslorna. De fixar sig inte själva.

Må gott


4 kommentarer:

  1. Då fick jag lära mig skillnaden mellan kastrering och sterilisering!
    Kan dina händer fixa mandelmusslor? Bra i så fall för mandelmusslor är gott!
    Önskar dig en riktigt trivsam jul!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med matberedare och pekfingrar fixade jag mandelmusslorna... Lite "knöligt" var det allt men det gick...

      Detsamma önskar jag Dig. En riktigt fin jul

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Ooh finaste fina Bönan❤❤❤❤ Jag har ingen erfarenhet av tikar själv, men har hört att det är inte alltid bara "positivt" att kastrera. Hanar kan ju i värsta fall bli inkontinenta...sen är det ju att de kan förändras lite i beteendet och det är inte alltid bara till det positiva. Så det är ett svårt val den dagen man ev måste ta ett beslut. Hoppas det blir mest positivt för Bönan.

    Vi önskar er en riktigt God Jul❤
    Kram Johanna, Basil & Valentino i Skåne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan vännen i söder.

      För Bönan har det gått jättebra. Lite vaktigare har hon allt blivit och mer kelen... men det är allt (förhoppningsvis)

      Vi önskar även Er en riktigt fin och God Jul.

      *KRAMAR om hela gänget*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...