torsdag 30 april 2015

Gräver i nostalgiträsket

 
 
Jamen så var det Valborgsmässoafton... och jag gräver ner mig i nostalgiträsket... djupt... Läser gamla dagböcker och för 29 år sedan... jojo... det är inte illa för en som "bara är 23"... dansade jag med en mörk, vacker yngling på Storan.
För 25 år sedan hade jag gått 10 dagar över tiden i min redan tunga grossess... och för 21 år sedan stod sonen och jag och tittade på fyrverkerierna vid slottet och woooooooooowade och wiiiiiiiiiiiiiiiade för fullt...
 
 

 
 
Nu... på Valborgsmässoafton... är det lugnare... Ingen dans, om det inte är så att jag får för mig att fuldansa en sväng i köket...
Ingen grossess... och inga fyrverkerier när man har hund som vi har. Bönan är inte skotträdd... och det är skönt... men varför utsätta henne för ensamhet om vi får för oss att åka ner till slottet utan henne, eller fyrverkerier om vi skulle vara så dumdristiga och ta med henne... så... vi är hemma och äter gott och ligga ett tag i fåtöljen och dyker ännu djupare i nostalgiträsket, dricker ett glas vin och se någon thriller med Liam Neeson. Jomensåattfårdetalltbli...





Må gott

söndag 26 april 2015

Vi går barfota och äter glass

 
 
En långsam söndag... Lite för kallt för att hänga i trädgården och känna att "nu jäklar är det vår"... Men vi går barfota i skorna och äter glass.
 
 
 
 
 
 
T målar lister och försöker få någon ordning på det där med att såga rätt i alla vinlar. DET är mer än vad jag skulle ens ge mig på att försöka.
 
 



Med hjälp av grannarna klarade vi (inte jag) av att vända båten... Nu ska den bara upp på trailern och vips till Paradiset... En kort tidsfråga... hoppas jag.
Batterierna till solcellsanläggningen står på laddning så...nu väntar vi bara på aningen varmare väderlek och INGA vindar.


 
 



Bönan är sliten... speciellt om hon får säga det själv. Mycket springa och långa promenader har det blivit i helgen. Misstänker hon tycker det ska bli skönt när vardagen kommer... så hon kan ligga och borra ner sig i fleecen och vakta huset när T och jag är på jobbet. En bra sysslesättning för en liten dobermanntant.


 


Nu väntar en strykhög... med betoning på HÖG.

Må gott



lördag 25 april 2015

Fårskinn - ekologiskt och närproducerat

 
 
 
 
Visst lever vi... Fick förfrågan igår angående dålig uppdatering på bloggen... Ber om ursäkt för det... MEN... vi lever och dagarna rusar iväg.
 
För ett år sedan... den 21 april... sjösatte vi båten och Snyggingen och Bönan sprang som tokar i Paradiset... Idag står Snyggingens urna där och väntar på att komma till sista vilan. Jag kunde liksom inte betämma mig hur vi skulle göra... Nu är det bestämt.
 
Båten kommer inte i sjön denna helg... men förhoppningsvis nästa... Då får dock Bönan springa ensam i Paradiset... utan sin Snygging.
 
 
 
 
 
T håller på här hemma att fixa det sista med måleri av hus... hemmahemma menar jag då. På altanen står ett sprillans nytt flaggfönster och väntar på en färd över vattnet... Det ska sättas in i sovrummet i Paradiset... MEN... det är långt kvar innan vi får dit det... Det är ju inte bara att backa upp en släpkärra och lasta av... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Så var det de där med FÅRSKINN... Jomensåatt... Emma på jobbet har får... och igår köpte jag lammkorv med fetaost och bacon av henne... Jomensåatt hade väl Emma på jobbet med sig fårskinn också... många vackra plädklippta fårskinn och jag var bara tvungen att köpa ett...
Stod och velade hur jag skulle förklara det hemma... JOMENSÅATT... det kostar ju lite mer än korven... Då... sa Anna - säg som det är, säg att det är ekologiskt och närproducerat...
Jomensåattsjälvklart... DET gjorde jag...
T, flinade och sa att vi uppenbarligen behövde detta stålgrå skinn för att överleva OCH ekologiskt och närproducerat är det.
 

 
 


 Nu fortsätter vi lördagen.

Må som godis... jättegott.





söndag 19 april 2015

Sätter på sig finöronen

 
 
Nu är hon ren igen vår lilla Böna... Isses vad skitig hon var och inte doftade hon hallontårta heller... Så... vattenslangen fram... (Ja vi har värme i trädgårdsvattnet också) och duscha ute.
Till en början gillar hon det inte... men efter ett tag, vinklar hon öronen och får "finöron" på sig och står och njuter av varmvattnet, massagen och att bli ren.
Nu ligger hon i sin bädd, trött, ren, mätt och ganska nöjd.
 
Själv håller jag på att förbereda dagens middag... som blir grillad kycklingfilé, typ... spett. I två dagar har grilloset legat som en slöja över området och jag kan inte bli annat än himla sugen.
 
 
 
 
 


Må gott...

lördag 18 april 2015

Nu hänger det bara på vädret...

 
 
 
Vilken fantastiskt fin dag... Strålande sol och varmt... hoppet om en sommar kvartstår.
TantKarin har intagit sin plats på altanen och där ligger hon platt... Hon lägger sig på strimman och gör det hon är bäst på... vilar.
 
 
 




Idag åkte vi till Paradisets strand och stod på bryggan och kikade ut. Nu är det bara en tidsfråga innan vi lägger i båten och återtar vårt Paradis från kung Bore. Vi såg att det var folk på andra öar så förhoppningsvis nästa helg är vi på plats. Det hänger på vädret.
 

 
 
 
Liten Böna fick sig en springtur... Hon sprang mellan T och mig och jag lovar... hon skrattade. Lycklig liten Böna.
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ligger TantKarin i köksfönstret... Bönan ligger mätt och som i koma i sin bädd i rummet. Hon gör inte många knop. T roar sig med att borsta hängrännor som ska målas och jag har vilda planer på att gå ut och hjälpa honom... så får det bli.
 
Må som GODIS... jättegott.
 
 
 
 

 

söndag 12 april 2015

Komma igång och springa

 
 
Igår fick vi besök av fyra hundrädda tjejer... ZZ-top-babs... Bönan som tar det hela med ro... vet att när de åker, har ändrat uppfattning om det där med "farliga vovvar".
Så... de kom hundrädda och när de åkte ville de ha med sig liten Böna hem.
Tack för en kväll full av skratt.
 

 
 
 

 
 
Själv har jag fått för mig att börja löpa/springa... Inbillar mig att det är bra. Har av Kicki fått ett schema att komma igång på 12 veckor och målet är att springa fem kilometer. Jojo... så idag ska jag iväg och köpa skor för detta evenemang.
Berättade detta för sonen igår som "formligen bröt ihop".
- Men mamma, sa han... Jag har inte sett Dig springa sedan vi spelade brännboll år 1999, kommer Du klara detta
 
JÖSSES... Vad tror den förlupne sonen om sin väna moder.
 
Nu... köpa skor.
 
Må gott

lördag 11 april 2015

Att se världen som farlig...

 
 
Min son... det vackraste jag vet... håller på att driva mig till vansinne... och det gör han med ett STORT leende...
 
1. Han flyttade hemifrån - Vilket är helt onödigt när vi har ett rum extra.
2. Han taturera sig - Varför måla på en perfekt kropp?
3. Han håller på att ta motorcykelkörkort - Jag lägger mig ner och självdör.
4. Åker runt i världen och kikar - VARFÖR när han nu flyttat hemifrån och F och han har så fin lägenhet?
 
Jamen fattar Ni... Han säger att han gör detta... dock inte det förstnämnda... för att han var så hårt hållen när han var liten... Jag har erbjudit mig att betala psykologkonsultation, vilket han vänligt avböjt...
 
Jag försöker hålla mig lugn och lägger hans bilder softade för att inbilla mig att världen kanske är mjuk och snäll även om sonen gör mig orolig.
 
 
 
 
 


Må gott¨

onsdag 8 april 2015

Två kilo i skålen blir fem kilo på kroppen

 
 
Nu får det vara slut på allt godisätande... Jisses... jag har nog tryckt i mig ett par kilo och jag förstår inte... Två kilo i godisskålen blir minst fem på kroppen... Märkligt det där.
 
Ï söndags kom delar av T:s familj till oss och hälsade på. Liten Böna kunde inte förstå varför dessa INTE satt på golvet hos henne... Det gjorde ju de andra besökarna. Hon var dock nöjd ändå... då det levererades ben att gnaga på... vilket resulterade i gårdagens kemiska krigsföring hon levererade som en odör runt HELA henne.
 



 


Nu är det slut på festen och vardagsmaten har har ersatt vin, saffran och hummer... och vet Ni... jag gillar det.




Må gott


söndag 5 april 2015

Kärlek - Mat - Godis

 
 
Påskafton med kärlek... MASSOR av kärlek, mat och godis. Liten Böna fick så mycket av kärlek igår att hon är helt slut idag. Alla Bönor skulle ofta behöva träffa människor med så här mycket kärlek ...för hon njöt varje sekund, vår lilla Böna. Klappar och pussar i mängd och till slut orkade hon inte utan somnade i "nästan koma" i sin bädd.
 
 
 

 
Bönan var HELT övertygad om att gästerna enkom var här för att hälsa på henne... Jamen fattar Ni... gästerna satt på golvet hos henne...

 
 
 

 
 
Idag gör hon inte många knop... vår lilla Böna.. Hon ligger på solstrimman på altanen... Jobbigt att ha gäster... och i morgon blir det mer... Idag vilar vi...
 

 


Må gott