söndag 27 september 2015

Paradiset stängt

 
 
 
Nu har jag firat födelsedag (23 år igen) i nästan en vecka... jag tar vid om ett år igen. Ska villigt erkänna att jag gillar paket.
Det är med ett visst vemod jag fyller år... inte för att bli äldre, utan för att det i min närhet av födelsedag finns andra som fyller eller skulle ha fyllt, som inte går att fira av en eller annan orsak... Jag säger ändå GRATTIS... och jag önskar av hela mitt hjärta att vi kunde ta igen dessa födelsedagar... om inte OM.
 
Igår, stängde vi Paradiset... och när jag satt i båten hem, insåg jag att det är sju månader kvar tills det är dags att öppna upp för våren... DET är jobbigt... sju månader är ju jättelångt.
Vi har ännu inte tagit upp båten, så någon chans finns allt kvar att åka dit... även om allt i kylskåpet är hemplockat och godisskålen tömd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Idag har vi gjort ett köpcenter nära oss... DET var väl DUMT... Löningshelg och jag lovar... vi var inte ensamma. Nu har vi i alla fall köpt saker som vi (läs jag) bara var tvungen att ha. T vågade inte kommentera inköpen, även om han är en modig man, insåg han att det inte var läge att ifrågasätta vissa saker som blev med till kassan (läs kassorna).
 
Nu väntas sonen och F... och grillen ska dras igång.
 
Må gott.
 
 
 

söndag 20 september 2015

Hela dagen är min... idag...

 
 
 
Idag är det min dag... HELA dagen och i morse vaknade jag till en fantastisk soluppgång... spegelblank sjö och dagens bästa måltid... frukosten. Jahapp kan tänka mig ha alla mina morna på det viset... Det är något magiskt med soliga mornar i slutet av september...
 
 
Jajust... glömde... Jag överlevde Uppsala. Jag hittade till hotellet och till stället där jag skulle föreläsa... Uppsala konsert och kongress... Fast jag vet i katten om jag kommer åka tåg frivilligt fler gånger.
Tåget skulle gå 06.01 från spår 3... Där stod ca 20 personer och väntade och inget tåg kom... 06.10 kom ett nytt tåg som skulle till stora Hufvudstaden... och jag frågade tågvärden om tåget jag (vi) skulle åka med 06.01... Tågvärden såg frågande ut och ringde upp "mitt" tåg och fick till svar att det lämnade stationen från spår 1 kl. 06.01.
"Det var fel på tavlorna som visade vilket spår tåget går från"... Ok... och då går tågvärden uppenbarligen inte till spår 3 och säger till utan åker bara vidare utan resenärer. Service på hög nivå.
Det löste sig... men jag var sur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Nu... väntas gäster och jag har lite att fixa innan.

Må gott


måndag 14 september 2015

När veckan innehåller två måndagar

 
 
Igår morse kl. 05.30 kommer T in i sovrummet och väcker mig... Han är fullt påklädd och säger till mig att det är dags att gå upp... Himla trött var jag och frågade varför då...
- Dags att åka till jobbet, svara han.
- Det tänker jag inte göra, muttrar jag tillbaka och han får ett ytters förvånat uttryck i sitt rätt sömniga ansikte.
- Ska Du skolka från jobbet, det kan Du väl inte göra, svarar han.
- Jag jobbar inte söndagar, mumlar jag långt ner i kudden.
 
T... hade gått upp 04.30, som han alltid gör... nöjd över att han vaknade fastän han glömt ställa klockan på ringning. Han motade trött Böna ur hennes bädd som är på golvet nedanför min sida sängen och de två lallade ner för trappen. Han är glad att han lyckas med detta utan att väcka undertecknad.
T... fixade frukost och åt... gick in och gjorde morgontoalett och plockade undan efter sig. Klädde på sig och kopplade Bönan för att ta dagens första promenad.
T... tyckte det var lite konstigt att så många som han normalt möter arla morgonstund inte visade sig denna ytters fina höstmorgon...
När han och Bönan kommer tillbaka efter vovvebetsyret, ger han henne dagens första måltid och går upp för att väcka mig... som sagt... 05.30 en söndagmorgon.
 
Jomensåattkandetgånärmanintehållerkollpådagarna...
Jag blåvägrade en tidig uppgång och T gick och lade sig igen... 08.30 åt han sin andra frukost.
 
 
 
 


Idag... ringde klockan som den skulle... och T gick upp. För honom blev det en vecka innehållande två måndagar.

Må gott

söndag 13 september 2015

Lokalsinne lika bra som en gråsten

 
 
I torsdags var "mitt arbetslag" här på middag och jag fick bland annat en jättefin bukett. Jag älskar färg, men vårt hem är i grunden ganska färglöst och vi låter textilier och tavlor vara det som "färgar till det"... och som sagt i torsdags fick jag en bukett som sprakar av "mina färger". Jag är ju en höstmänniska om vi ska utgå från färganalys...
 
Nu står buketten på matrumsbordet och förgyller vår tillvaro...och jag blir lika glad varje gång jag ser den...  Mina arbetskamrater utgick från mig... vem jag är... både i val av blommor, choklad och vin... Innerligt tack.
 
 
 
 
 
 
 


Nu... fortsätter vår söndag... Sonen och F har just åkt efter en middag med fläskstek och gräddsås... T klipper gräset och jag ska kolla på det sista i Power Pointen inför föreläsningen på tisdag... T, som vet hur illa ställt det är med mitt lokalsinne har skrivit ut en karta... Måste ändå säga att jag är himla orolig för tisdagen... inte för att föreläsa utan för att JAG HITTAR INTE I UPPSALA... Jätteläskigt när man (läs jag) har ett lokalsinne lika bra som en gråsten.

Må gott.



lördag 12 september 2015

Luft under öronen och piren är översvämmad

 
 
Igår... efter jobbet, packade vi in mat och vovve i bilen och for till Paradiset... Jamenvavattendetärisjön... den har säkert stigit med sisådär 30 centimeter och det vill INTE säga LITE.
Vi hade vatten nästa upp till trappen på dass... jojo... gäller att inte vara för kissnödig om jag ska komma torrskodd till "hemlighuset". 
 
 
 
 
 
 
Idag fixade T den nya vindsluckan... Ser Ni att den nästan inte syns... Det är det som är meningen... att den inte ska synas.
 



Det blåste redigt mycket från öster idag... så mycket att Bönan fick luft under öronen och liknade Yoda i Star Wars...
 




Så var det de där med vattenmängden i sjön. Vi kunde konstatera att kärleksörten på piren behöver vi INTE vattna... den får så det räcker denna höst och den lilla alen som även den slagit rot på piren lever ett näckrosliv... fast alträd tycker väl om att stå nära sjöar... vi får se om den gillar att stå i sjön.
Den vänstra bilden är tagen för precis ett år sedan... och den högra idag... en vecka efter skyfallet...
 



Nu... något att äta och en film...

Må gott


måndag 7 september 2015

Funderar på att muta med chokladpraliner

 
 
 
På eftermiddagen idag... var jag på kurs. Himlars vad kul det var... svårt... men innerligt roligt. Ska lära mig ett nytt kommunikationshjälpmedel, "The Grid", och hur jag ska kunna programera det till elevens mobil och från min dator kunna fjärrstyra det eleven behöver. Efter en sittning på tre timmar... kan jag lugnt konstatera att jag INTE kan detta program än... och att Louise är min nuvarande idol. Japp... hon är en fena på massor av bra program och appar som jag vill lära mig... Kanske kan muta henne med chokladpraliner för att få gräddfilen när jag kör fast... MEN... jag har ytterligare en sittning med Louise innan hon släpper mig... det är bra.
 
 




Nu... tar jag kväll framför tv:n.

Må gott


söndag 6 september 2015

Hittar inte i Uppsala

 
 
 
Vi har en stilla söndag... Handlat lite måsten typ orkidéer och mat... och i den ordningen också, tvättat, klippt gräs (läs T har klippt gräs) och jag har jobbat... Jag ska ju föreläsa i Uppsala om en och en halv vecka och det måste förberedas med en Powerpoint. Lite läskigt är det allt... Jag har aldrig varit i Uppsala och hittar därmed inte... Då är det alltid någon snäll person som upplyser mig om att "kartor finns"... Jag kan tala om att man kan förvilla bort sig efter karta också, det är inte alls svårt. Svårare är det att hitta rätt...
 

 



Det blev med andra ord inget Paradis idag... Det slutade regna på förmiddagen och solen kom fram, men isses vad det blåser.
Känns som om vi fått en lång helg... Vanligen åker vi fredag efter jobbet och kommer hem söndag kväll... Nu har vi hunnit massor som vi inte räknat med...
 
 
 
 


Nu väntar iordningställande av middag... Grillspett står på menyn idag.

Må gott


lördag 5 september 2015

När dimman rullar in

 
 
Igår... efter jobbet for vi till Paradiset... Strålande sol och sjön platt som en nygräddad tunnpannkaka. Det doftade höst och marken var våt av dagens regn... Vi åt och njöt av stillheten... vi började kika på en film, men när klockan var 21.30 satt vi och sov... jorå... på den nivån är det... Så... det blev en tidig kväll...
 
 
 
 
Vi vaknade till strålande sol och ett fantastiskt skådespel... jag lovar det var så det nästan tog andan ur mig... Vi stod förundrade och kände oss priviligierade som fick se det vackra...
Dimman rullade in över höjden i öster och vällde ner över sjön... fortsatte som en vägg mot Paradiset och slöt oss tätt i det vita fuktiga som gjorde oss dyblöta...
Vädernördar som vi är... vilket alla (en klart grov generalisering) som befinner sig på öar är... visste vi att vid 10 - tiden kommer regnet... så vi åt frukost och kl. 09.00 stod vi färdiga för hemfärd. Med facit i hand... är vi glada över att vi åkte hem, för isses vad det regnat idag.
 

 
 
 

Nu väntar en film och något gott att äta.

Må som godis... jättegott.


torsdag 3 september 2015

Inne i förnekelse

 
 
Jahapp... då var det september... Då undrar jag... vart tog juni, juli och augusti vägen. Jag är inte riktigt med på banan och om en månad stänger vi Paradiset... JAG VILL INTE!
 
 



Det doftar höst och dimman ligger tät på morgonen. Jag försöker förtränga detta och går fortfarande i skor med öppen tå och INGA strumpor... Det är som om min förnekelse gör att hösten inte riktigt kan ta över... än...



Nu... fortsätter vi torsdagen och vet Ni... i morgon är det FREDAG... hela dagen. Jorå... så är det allt.

Må gott