söndag 3 juli 2022

När det var som varmast, då bytte vi fönster



När det var vindstilla och som varmast mot västerväggen... då byter vi fönster, just där, mot väster. Det var aningen svettigt kan jag lova, men nu sitter det nya fönstret där. Ett likadant som vi tog ned fast tvåglas.





Vi har haft Bill några dagar då han behövde få lite svalka. För varmt var det i stan... och likaså i Paradiset, men vi kan gå och bada när vi vill och då hänger både Bill och Julia med. Sedan ligger de nöjda i skuggan och torkar.





Havsörnen har  "buffén" uppdukad på hällarna där mås och tärnor häckar. Rätt vad det är, blir det ett himla liv på alla fåglar och in sveper havsörnen och tar någon unge. 



Så var det de där med båtar... Det finns plastbåtar från 60-talet, som vi har... Inte snygg men ligger som en "padda" i vattnet och det går att lasta MASSOR och jag behöver inte vara rädd för att repa den... Så finns det träbåtar... och i sjön där Paradiset ligger har det börjat åka förbi en jättefin träbåt, en sådan som min farfar hade. Så himla vacker... men ack så mycket jobb för att hålla den fin. Så... jag behåller den vit/orange plastbåten från 60-talet. 




Vädret har varit ömsom jättesoligt och varmt... och ömsom jätteregnigt och nästa lika varmt. I torsdags "vrålade" regnet över sjön och kom med den berömda väggen för att nästa minut försvinna och solen glittrade i vattnet.



Rätt var det var... ropade T, "kom, kom...skynda Dig" och jag sprang... Jamen det kunde ju hänt något. "Kolla" sa han... "vilken fin". Vet inte om den är fin... men den är grön.




Vaktstyrkan har inte varit så himla på... mer vilande.


Nu fortsätter vi kvällen med en film... och lite glass.

Må gott


I´ll be back.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...