söndag 25 september 2022

En stol, ett bord, en padda och ett Paradis stängt.



I fredags kväll for vi till Paradiset. Kyligt och rått var det när vi kom dit, men tack vare gasolkaminen hade vi snart 23 grader i stugan.

Lördag... strålande sol hela dagen och Paradiset "badade i ljus".





T limmade en stol som höll på att trilla isär. Det är stolar som mina föräldrar köpte när de flyttade ihop. Yngve Ekströms Pinnockio. 



Igår kväll... becksvart ute och jag hör T ropa utifrån... "SKYNDA DIG OCH KOM". Jag var helt övertygad om att han snubblat och brutit ett ben och att jag skulle behöva dra ner honom i båten och köra iland honom för vidare transport med ambulans. Så var inte fallet och tur är det.

EN PADDA, var vad han ivrade sig för. En padda stor som en större mans knytnäve, hade förirrat sig upp på ön. Undrar var den ska "frostfritt" gräva ner sig för att övervintra där? Jag hoppas innerligt att den simmade vidare till fastland.



I morse vaknade vi till den mest fantastiska soluppgång och helt vindstilla sjö. 




För några år sedan fick vi ett bordsunderrede av sonen och F. Det har slipats och målats och i helgen fick det en ny skiva. Dock inte originalskiva från Grythyttan, utan en hemma sågad-skruvad-monterad i lärk och himla jättetungt. Jag är supernöjd. 



Nu har vi kommit hem... Paradiset är stängt för denna säsong och det är himla vemodigt. Nästa helg tar vi upp båten så nu får vi vänta på att isen lägger sig så vi kan promenera ut.


Må gott

I´ll be back







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...