söndag 19 maj 2024

Libellen visar våg




Vilken helg... varmt och till och från helt vindstilla.
I fredags, efter jobbet åkte vi ut till Paradiset och när vi var framme och allt var uppackat, satte vi oss i västerläge och åt hemmagjort pizza. Solen sken och sjön rörde sig inte nämnvärt och inte en mygga.




I går morse började "arbetslägret". 
Strålande sol och massor... med betoning på MASSOR av pollen. Ska villigt erkänna att jag inte mådde tipp - topp. Snorig och nysig... och himla tungt att andas. Men... jag uthärdade och planterade alla tomatplantor. Tyckte nog rätt synd om mig också när det var som tyngst med andningen.


T han tog det där med arbetsläger på största allvar. Han åkte in till land och införskaffade virke och mer jord. Man vet aldrig när man behöver en bra planka... typ. Några av dessa ska bli en ny trappa till "verkstan och dass". Den gamla har givit upp.



Å tunga grejer har flygigt över sjön. När tungheterna kom farandes "bumlade" det ganska mycket... och lågt flög de. Här spelar det ingen roll hur mycket kaffe och fikabröd vi har... denna tungheten har ingen plats att landa på om fikagästerna kommer i den här. Så... de fick ingen fika... däremot kom Gustaf där vi har båten ligger, över på lite kaffe och en bulle. Himla trevligt.


Så åkte grillen fram. Första gången i år.




T tog årets första dopp.


I morse... sken solen som en tok...


Nu var det dags att fixa bryggan som isen gjort sned och aningen gungig.




Nu är den fixad och libellen... Vattenbubblan heter visst så... libellen visar att bryggan nu är i våg och inte längre gungig. Det är bra... så det inte händer något när fuldansen drar igång.



Så hittade jag två pallkragar... som egentligen gjort sitt... men får göra lite till. Nu är de fyllda med jord och lite frön är sådda... Nästa gång N kommer med till ön, ska hon få peta ner lite frön där också. Tror hon gillar det.




Nu har vi kommit hem... trötta och aningen hungriga.

Det sistnämnda ska vi göra något åt.


Må gott

I´ll be back




 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...