lördag 31 augusti 2024

Så osynlig att hon var tvungen att pipa


Vilken vecka, och den är ännu inte slut.

Vi har lekt kurragömma med N. Hon var helt övertygad om att hon inte syntes under stolen när T "letade" efter henne. Hon var så himla osynlig att hon satt och sade "pip" där under.




Jag har varit på AW på en nyöppnad restaurang och T;s bror med delar av sin familj har hälsat på. 


Vi har varit till Paradiset och skördade tomater (nästan fem liter) och ätit en god middag och funderade på om vi kunde skolka resten av veckan och stanna kvar.



Igår for vi ut igen till vårt Paradis... en strålande fin solnedgång...



... och kantareller hade vi med oss för att göra en kantarellsmörgås till kvällen.



Idag har vi skördat mer tomater... Nu blev det ca tre liter.

T passade på att vila, väldigt högljudd, på bryggan. 




Nu har jag ruiner att renovera... och det tar lite tid.

Må gott

I´ll be back.


 


söndag 25 augusti 2024

Brudnäbben som kroknade



En helg så här i augusti utan att vi varit till Paradiset händer inte jätteofta... men denna helg blev det så. Fredag... spöregn... jisses vad det regnade... Lördag... bröllop och söndag... blåser herrejösses och då åker vi inte över sjön.

Gårdagen... bröllop och N var brudnäbben som kroknade och somnade på min arm. Det var N;s morbror som gifte sig och det var meningen att N skulle gå i brudföljet... Ambitionen var hög och N var på topp... så kroknade hon och somnade på min arm. Hon missade hela vigselakten och vaknade när vi direkt efter den satte oss i bilen för att åka hem. Då var hon kvittrande glad och beställde pizza och pommes till middag. För så var det... Vi var bara med innan kyrkan och i kyrkan... sedan fick vi bästa stunden med nyvaken och glad brudnäbb.





Då jag inte frågat brudparet om det är OK att lägga ut bilder, så blir det "brudnäbben som kroknade" som visar hur fin hon var dagen då hennes morbror gifte sig med den strålande vackra S.



I morse vaknade hon jättehungrig, för vem är inte det efter att ha dansat lite på kyrkogården, sovit sig igenom en vigselakt, ätit en brakmiddag med farmor och T samt sovit 12 timmar... Då måste man ju helt enkelt ha en redig frukost för att orka gunga, laga mat och läsa.


Sedan gällde det att hålla fröken vaken tills hennes föräldrar kom vid 14-tiden. Detta så hon somnar tidigt i kväll så de kan få vila lite efter att ha "bröllopat" till 03.30 i morse. Jorå...de var allt aningen slitna när de kom för att hämta N.



 

Nu fortsätter vi med att äta någon gott... typ en macka.


Må gott

I´ll be back




torsdag 22 augusti 2024

Skor med hög klack är fint


Det där med skor... Alla som följt min blogg genom åren, vet att jag älskar skor och har oftast skor med lite högre klack och att jag anser att en kvinna får äga hur många skor som helst utan att bli ifrågasatt. N har börjat titta på mina skor som står i hallen och igår gick hon omkring med ett par av dem... Ber om ursäkt för dålig bildkvalitet. Det var aningen mörkt i hall och kök och den lilla prinsessan formligen sprang runt och då gäller det att hänga med.



Jorå... hon gillar fina skor, precis som sin farmor och skor med hög klack är fint.


Må gott

I´ll be back






 

söndag 18 augusti 2024

Vi höll oss på läsidan



En vecka full av glädje och gott att äta... 

Mitt i veckan fyllde pappa år och det firades hos oss med smörgåstårta och en paj till efterrätt. 

STORT GRATTIS
FÖDELSEDAGEN






I fredags, efter jobbet packade vi och åkte till Paradiset... En stor augustimåne visade sig och vi stod länge och wooowade och tycket det var ett fantastiskt skådespel.



I går blåste det "herrejösses" jättemycket och vi var tvungna att hålla oss i lä för att orka med att vara ute. När det låser så här på sjön är ljudnivån jättehög på ön... och ibland får vi gå in för att vila huvudet.



Sommarmalvan på "Sprängudden" växer så det knakar och vi blir lika förvånade varje gång vi kommer ut att den står pall för blåsten och växer så in i vassen. Någon bördig jord är inte att tala om och vatten får den när det regnar.



När det blåste som mest (ca 15 - 20 sekundmeter) kom örnen inseglandes. Inte ett vingslag gjorde den utan den bara gled på vinden.



Jag plockade tomater och ställer i fönstret så det ska mogna snabbare.


och vi har ätit gott... 



 

Nu har vi kommit hem till stan och sonen och hans familj har varit här på middag. Så efterlängtade. 


Må gott

I´ll be back





söndag 11 augusti 2024

Någon blev blöt om rumpan



I morse bestämde vi oss för att åka till Paradiset och äta lunch. Enligt appen Klart, skulle det blåsa 12 - 13 sekundmeter i byarna... DET BLÅSTE MER... Ca 16 sekundmeter KONSTANT. Det blåste i och för sig från "rätt håll" så vi blev inte blöta, varken på dit- eller hemvägen. Det uppskattas.





T försökte få igång Julia... Det gick så där... Hon fick lite feeling och sprang några var runt ön... sedan gick hon in och lade sig i sin bädd. T blev aningen blöt om rumpan. Så kan det gå när det vågar som mest och man (läs T) stod aningen utsatt.



Så fick jag lite skäll av min mamma i morse... "Varför är Du aldrig med på bilder på bloggen" sa hon fräsande... "Jag håller oftast i kameran" svarade jag. "Då får ni byta" kontrade hon med. Så... här mamma, kommer en bild.


 

Nu har vi kommit hem... och har vilda planer på att äta middag på balkongen. OM... det inte blåser för mycket.


Må gott


I´ll be back





lördag 10 augusti 2024

Jag är inte färdig med sommaren



I onsdags var min sista lediga dag för denna semesterledighet och jag höll på att "gå sönder". Jag är inte färdig med sommaren och jag är inte färdig med att vara ledig. Så... när T slutade jobbet for vi till Paradiset för att äta en "stödkorv med bröd" och njuta av tystnaden... För så var det, tyst, varmt och stilla.



Med oss hem hade vi dagens skörd av tomater, bönor och blåbär. Jag har i alla år trott att det är kråkan som tar blåbär från buskarna... Det är det inte. Kråkan är oskyldig. Det är Julia som äter blåbär direkt från buskarna och sedan vi flyttad dem närmare huset, har vi kommit på henne flera gånger.



Igår, efter jobbet kom N och Bill för att stanna över natten. Vi hade vilda planer på att åka till Paradiset, men det regnade... och då menar jag vrääääkte ned och idag blåser det 20 sekundmeter... så någon Ö blev det inte.

När N kom, åt vi köttbullar. Det hade hon beställt och så fick det bli. Efter det var det dags att bada och där kroknade hon. Så... när klockan var 19.10 sov hon.





Hon sov nästan 12 timmar och vaknade jättehungrig. Yoghurt och ägg var vad hon ville ha... men en smörgås med leverpastej slank också ner.



Sedan var det dags att leka och bästa stället är gästsängen. Där är det mjukt att sitta och leksakerna får plats.


Kamma T skulle  hon göra... men insåg snart att han har inte så mycket hår på huvudet att kamma... så hon gick över till att kamma honom på armarna.



Sedan skulle det läsas...



 

... och när jag fixade lunchen gick T och N till en lekplats nära oss. Gunga är det bästa hon vet.




Nu har N och Bill åkt hem till Huset på höjden och vi har varit ute och handlat. Det blåser fortfarande för mycket för att det ska vara trevligt att åka över sjön till ön... Det retar mig...

Må gott

I´ll be back