söndag 4 augusti 2024

Tätt mellan årsringarna



T;s sista semestervecka och den spenderade vi i Paradiset där vi fått besök av både goda vänner och familj. 

Tomaterna har börjat mogna och nu gäller det att skörda och lägga i frysen. Det lärde jag mig förra året, att små tomater kan man med fördel lägga hela i frysen och ta ut direkt från frysen och lägga i grytan eller på varma mackor. Det känns som att "bita lite i sommar" när man får en sådan liten pärla i munnen.






Måsar och tärnor har lämnat de stora stenarna och där sitter nu en tynande skara med skarv. Beståndet har drastiskt sjunkit sedan havsörnens inträde i sjön, vilket jag är glad för... men jag måste ändå tillstå att de ser rätt coola ut.


Med oss hade vi Bill, sonen och F;s lilla frallafarbror. Blind på ena ögat och lite ont i ryggen. Han har haft fina dagar på ön... legat i lä i solen och njutit... eller stått på kajen och vi har fått skvätta vatten på honom. Det gillar han.


Tärnan på piren har nu flygfärdiga ungar och de tar större och större svängar över sjön.



Så målade vi husets västra sida. Det var dags för det. Vi tar en sida på huset och en sida på gäststugan varje år. Då känns det inte så himla mycket. På några timmar är det klart.



Fiskgjusen seglar ofta över sjön... Tror det är en unge som "prövar sina vingar" innan den långa färden till varmare breddgrader.



Så har vi sågat ned torra grenar från de stora tallarna. Årsringarna sitter så tätt att det är omöjligt att räkna dem. Jag har en bild på ön från 1939 och redan då är tallarna jättestora... så hur gamla de är, kan vi bara sia om.


Min systerson med sambo och ett av barnen kom på besök. Så himla kul. Det är några år sedan de var på ön och då var inte liten B född.



Så hittade vi (när vi röjde i planklagret) en åra till. Den blev en del i handledaren.



I morse vaknade vi till tryckande värme och vindstilla... Dags att åka hem efter sju dagar på ön. Känns lite vemodigt, men i veckan åker vi dit och plockar tomater och fyller på vattenförrådet. Ännu inte bestämt vilken dag det blir.



Nu är det dags att hänga lite tvätt och ta lite yoghurt, se en film och ta en dusch... Allt i den ordningen.

Må gott

I´ll be back.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...