lördag 12 oktober 2024

Svamparna innan Julia



Jamen då ÄR DET HÖST... Paradiset stängt och Dolly (veteranbilen) inställd på logen. Sa till T idag att det känns skönt att det är klart nu när stormarna ryter och regnet vräker ner. Igår och idag har det dock varit strålande sol, och det uppskattar jag.

Igår... när jag var ute med Julia i parken såg jag hela gräsmattan full av fina svampar. Inget jag skulle få för mig att äta, men fina är de. Julia som efter sin kastrering (som vi behövde göra då hon fått juvertumör) har blivit aningen mer vaktig (läs skitvaktig) fick för sig att fula sig mot en hund, modell himla liten, vilket gjorde att hon landade i svamphögen... Man vrålar inte mot andra och fular sig i kopplet... så... jag tog tag i 39 kilo dobermanntant och vräkte ned henne i svampklustret. Jisses vad hon divade sig... Pep och skrek och var oerhört kränkt. Hon hade ju bara gjort sitt jobb, då jag uppenbarligen inte hade gjort det. Sedan fick hon ligga still i 10 minuter innan vi gick vidare. Vet i katten vad folk som åkte förbi tyckte om divan, men jag var oerhört sur på henne då. Vad damen med den himla lilla hunden ansåg, vet jag heller inte... Men fula sig i kopplet ska min hund INTE göra... och om hon (damen alltså, med den himla lilla hunden) läser detta, ber jag tusen gånger om ursäkt.



Idag har vi varit och hälsat på mina föräldrar. Fyra mil norr om oss bor de och på vägen dit passerar vi "krokodilsjön". Så länge jag kan minnas har det legat gröna krokodiler (uppblåsta) i den lilla sjön... och sedan ett tag tillbaka har det även kommit upp en vägskylt och på GPS;en "Waze" står det "Krokodilsjön". Blir lika glad varje gång vi åker förbi och skylten är kvar.



 

Nu är vi åter hemma... Divan Julia ligger nöjd i sin bädd och vi har vilda planer på att fika lite.

Må gott


I´ll be back.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...