lördag 21 mars 2015

Skulle bara ta köket...

 
 
Vi har bott i vårt lilla hus... och då menar jag verkligen lilla... i lite mer än sex år. När vi flyttade hit, röjde vi gamla tapeter, masonit och tretex i massor... några väggar hade lager på lager med diverse material och det revs bort... Vi belöt oss för att inte tapestera utan måla alla rum vita... Inget vi ångrar utan fortfarande är nöjda med... och vill vi ha färg... får det bli på mattor och andra textilier.
Nu när vårsolen kom med sitt skarpa ljus, såg vi sex års damm, sot och smuts ligga som en matta på väggarna i några rum. Inte för att vi är smutiga av oss, utan det handlar om livet... Vi har levande ljus, vi lagar mat och utifrån kommer det damm och sot in från ventiler och öppna fönster... DET var vi bara tvugna att göra något åt och gärna innan det är dags för Paradiset.
Så, idag drog vi igång med köket... vi skulle "bara ta köket"... men det blev mer... Matrummet åkte med i en farlig fart... innan T hann ändra sig... Det gäller att ta tag i infallen och se till att det dras igång.
 



TantKarin var först ganska nyfiken... men nu har hon tröttnat och ligger och sover i soffan... Ganska bra lördagssyssla.

 

 
 
 

 
Bönan surar... Hon gillar inte när grejer hamnar på "fel ställe"... Hon är ganska konservativ och kan gå och dobermanndutta på de saker hon anser bör (läs ska) flyttas.


 


Nu... lite mat på det här...

Må gott


6 kommentarer:

  1. Det verkar som ni piggnat till!
    Tvätta tak och väggar behöver man, önskar jag hann med i år men det får faktiskt vänta till nästa år. Livet går före grundstädningen just nu.
    Ha en fin vecka!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pigg och pigg... jovars... lite halvfart men det tar sig. :-)

      Ha en fin helg

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Tant Karin....vilken härligt trumpen skönhet hon är! Jag är som du kanske vet lite kär i den kissen. Och allvarligt, jag fattar inte varför du snackar om du är lite mjuk i kanterna, du är ju världens puma <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. *Skrattar* Tack och jättetack...

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  3. Oj jisses vilket härligt vår-ryck! Det blir säkert jätte fint, fast jag tycker ni har det så himla fint redan :-)
    Mmm sötaste brun-nos...den där dobbis nosen är en riktig duttmaskin❤
    Tant Karin ser inte alls nöjd ut med erat ryck...tur att hon inte pratar vårt språk, då hade ni fått lustiga kommentarer ;-)

    Kramar från oss i Skåne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog duttade hon... vit på näbben blev hon allt.

      Å tack snälla.

      *KRAMAR om`dem*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...