söndag 19 januari 2020

Har försiktigt börjat vårda övervintraren




Jag kan inte skryta med att jag har "gröna fingrar", men jag försöker, det ska gudarna veta. I höstas tog vi med två krukor med Mårbacka-pelargonier med hem. Den ena har gått åt pipsvängen men den andra lever ett "skirt liv". Gängliga skira skott har överlevt och jag har försiktigt börjat vattna den lilla överlevaren.
Vi har ju inget riktigt bra ställe för dem att stå och övervintra utan de har fått stå på brudkistan i sovrummet som är det svalaste rummet i våningen.




 
 



Idag gick jag "bananas" när vi var och handlade och några orkidéer fick bli med hem. Ninni på jobbet tycker att jag är aningen "tråkig som bara köper vita". Nu kommer hon med all säkerhet lyfta på ett välplockat ögonbryn över färgvalet. För tråkig kan man ju inte vara.





Nu dags att fixa något att äta. T har redan dragit igång med någon form av kulinarisk utsvävning i form av hemmagjorda kycklingburgare och potatisstrimlor i ugnen. Aningen sitter jag kvar här och låtsats vara väldigt upptagen, eller så går jag och dukar bordet... Lutar åt det sistnämnda.

Må gott





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...