söndag 12 juni 2022

Firat en student



Vilken helg.
Vi har firat en student, kramat på N, varit hundvakt åt Bill och spenderat tid i Paradiset.

I fredags var vi bjudna på studentfirande och det var både trevligt, jättekul och gott. Innerligt tack och stort...

STORT
GRATTIS

Studenten som firades, träffade jag första gången  när hon var ett dygn gammal och jag har sett henne växa upp till en vacker, fin ung kvinna.




Efter firandet, hämtade vi Bill... passade på att krama på N innan vi for vidare till Paradiset. Dit anlände vi kl. 22.15 och solen höll just på att gå ned.





Lördagsmorgon och vackre Johns dörr (min pappas farfars dörr som han släpade ut i roddbåt över sjön) städades och slipades. Den ska bli sänggavel i det största av gäststugans rum. Sonens F vill inte att vi målar dörren, så då får den fortsätta vara omålad. När vi slipade på den kom det en underbar doft av trä och koda. Helt fantastiskt... och det av en dörr som är mer än 100 år gammal.



Honungsrosen jag fått och trott dött, har tagit sig. Nu gäller det bara att vårda den.



Denna helg var allt annat än vindstilla och Julia och Bill har letat lä och sol. Där det var den kombinationen, där låg de. Att vara på ön, när det blåser 15 sekundmeter är ljudet öronbedövande av asparnas löv. Vi fick ibland gå in i stugan och vila öronen och huvudet från den höga ljudnivå som asparna skapar.




Å blåbärsbuskarna blommar. Misstänker att kråkan hinner äta upp alla blåbär innan vi får några. Tänker inte sätta nät över dem. Vill inte riskera att kråkan fastnar och hänger död eller skadad när vi kommer ut.


Idag fick vi några rediga skurar över oss. Himla konstigt när det vräker ned på ena sidan ön och på den andra sidan är det sol och torrt. Kände mig lite som Pippi Långstrump, som gick och vattnade när det spöregnade.



Nu är Bill återlämnad till Huset på höjden och vi har kommit hem. Det blir korv med bröd till kvällsmat. Det är gott


Må gott

I´ll be back.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...