måndag 6 juni 2022

Flickor i hatt och födelsedagskalas



ÄNTLIGEN har vi kunnat sova över i Paradiset...ön som är mitt Paradis. I lördags morse for T först dit med virke som vi behöver för att kunna fortsätta renovera gäststugan. Under tiden var jag hemma och packade, tvättade och fixade för att vara från stan i några dagar.



Lördagens middag, som intogs efter lunchens "stödkorv och bröd", var kycklingspett, tzatziki och färskpotatis. Jamen va... nu har vi startat sommarens fantastiska middagar.





Hittade massor av spindelbäbisar... är fascinerad över hur snabba de små rackarna är när de väl kommer ur sin lilla nätpåse. 



Julia hade fullt upp med att ligga i solen. Där solen var... där låg Julia.


Igår fyllde T år, och det firades med besök av mina föräldrar och sonen, F, N och Bill. Första gången N hade flytvästen på och åkte båt. Hon var lagom road över att vara "fasthållen" av en rosa, hård jacka med jättekrage.

STORT GRATTIS



N var länge nöjd med att sitta på bryggan i min mammas knä. Flickorna i hatt.



Vi rökte lax... "Varför grilla när vi kan röka" sa T.


Någon diskmaskin finns inte i Paradiset. Igår diskades det ute. Håller på att klura på hur vi ska fixa uteköket. Det blåser ju nästan alltid från något håll och jag vill kunna utnyttja köket så mycket det går utan att behöva blåsa i sjön. Klurigt det där... "Pålandsvind" sa farfar... för så är det... Det blåser alltid pålandsvind någonstans.



Nu har vi kommit åter till stan... Tvättmaskinen snurrar och Julia har fått duscha. Jisses vad smutsig en liten dobermannflicka kan blir av att ligga på marken. Hon har även fått en del myrbett. Misstänker att det både kliar och svider.

Må gott

I´ll be back






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...