söndag 12 februari 2023

Jag prokrastinerar


Just nu har jag himla mycket att läsa in mig på i den utbildning jag håller på med och en inlämningsuppgift som ska vara klar till nästa söndag. Jorå... Så... jag har fått namn på det som min mamma och moster kallar "putsar silverskedar". Ni vet... när man hittar på massor för att slippa göra det som är tråkigt eller som stressar... Prokrastinerar. När min moster utbildade sig, putsade hon sin enda silversked... för att sätta skjuta lite på studierna. För silverskeden var himla viktig att ha blank... jätteofta. Så gjorde även min mamma och jag. Putsade silverskedar.

Idag har jag (läs även igår) prokrastinerat. Jag fick T att hjälpa mig att damma och gå igenom HELA bokhyllan i hallen. Massor av böcker lämnas vidare till någon som uppskattar att läsa böcker jag läst. Allt för att slippa sätta mig med studierna. Just nu ska jag igenom helt omöjlig bok. Författaren skriver i inledningen att hen fått kritik för att hen skriver så svårt och nu, i upplaga två har hen enligt egen utsago skrivit om boken och gjort den lättare att läsa. Jamensåatt... DET har jag svårt att hålla med om. Ibland måste jag läsa om meningen flera gånger för att kanske tro att jag förstått. Vad vinner man på att skriva så ingen förstår. Är man bättre för det? Detta handlar inte om "facktermer" utan ord med så högt LIX-värde (läsbarhetsindex) att det krävs ett uppslagsverk för att förstå. Ibland fungerar inte det heller för ordet finns inte ens att slå upp eller så är sammansättningen av ord omöjliga att få till en förståelse. Så... jag behöver få vila från detta och nu är bokhyllan ren, rensad och fin.






I bokhyllan, bakom några vaser stod två kaffekoppar som jag glömt. Dessa dricker vi inte ur och tekopparna av samma märke, sålde vi på Tradera för ett tag sedan. Det var någon från Kina som ropade in dem. Nu... ska dessa två kaffekoppar diskas, fotograferas och läggas ut.



 

Sitter nu och funderar på hur jag ska kunna prokrastinera mer.


Må gott

I´ll be back







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...