söndag 17 september 2023

Börjat stänga Paradiset


I fredags, efter jobbet, spöregnade det. Vi beslutade oss för att vänta ut regnet och när det slutade, åka till Paradiset. Så blev det. Jisses vad mygg det är på fastland.

Vi åkte ut den där kilometern över vatten... landade trötta och himla-jättehungriga. Det blev krabba och gott bröd med massor av ost. En bra fredagsmiddag så där vid 20-tiden. 
Vi vaknade till strålande sol... och påbörjade att stänga Paradiset för denna säsong. Dahliaknölarna togs ur krukorna och ligger nu i papperspåsar och ska vinterförvars hos mina föräldrar i deras källare.
Sista tomaterna plockades och krukor tömdes.


Vi satt på bryggan och fikade. En sådan där fika så att hela kroppen sockerchockas och man kommer igång med en farlig fart.


Julia, vandrade mellan sol och skugga... mellan bädden inne och olika bra ställen att ligga på ute.Vi rökte en laxsida som vi tog med hem. Tror inte grannarna gillar om jag drar igång röken på balkongen.
Vi åt lunch sittande ute. Ryggytterfilé med kantarellsås. Spännande att grisen fått en ny kroppsdel. Ryggytterfilé är inte det ett tjusigare namn på benfri fläskkotlettrad?  Gott var det i alla fall. När kvällen kom, satt vi inne... Det är aningen kyligt ute så här i september. Vi har dock inga myggor på ön, det är skönt.Idag, oljades bryggan vid gäststugan in. Det behövdes.


Sista persiljan och gräslöken klipptes ned och lades i påsar.


Kuddar vädrades.


Nu har vi kommit hem. Lite vemodiga med glada över att helgen blev så fin.

Må gott

I´ll be back.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...