söndag 24 september 2023

Nedräkningen har börjat



Vilken vecka... Jag har fyllt jämt. Himla konstigt tycker jag... för 23 är väl inte delbart utan decimaler... typ.

I alla fall... så fyllde jag i veckan och det firades med familjen och smörgåstårta. Även på jobbet firades jag två gånger... Först på onsdagen och sedan i fredags. Jag är så innerligt tacksam för alla vänliga människor som fixar och gör att jag känner mig uppskattad.



Vi var lite osäkra på om N skulle äta smörgåstårta. Det behöver vi inte fundera på längre. Hon gillar mat och smörgåstårta hör till den kategorin.



Så gillar hon att öppna paket. Här gör hon ingen urskiljning vems paketet är. Hon "kluckar" nöjt och river i pappret och om innehållet är fint så jublar högt och strålar som en liten sol. Ett stort paket var spännande och innehållet fantastiskt... en skottkärra. DEN kan hon sitta i.




I fredags, efter jobbet och jobbuppvaktning nr två, for vi till Paradiset. Lite vemodigt men skönt.



Hösten tränger obarmhärtigt in och tar över mer och mer. Alltid sorgligt att stänga ön... men ändå skönt för fy bubblan vad rått och kallt det snabbt kan bli.


Med oss hade vi en kanelbulle, modell jättestor. Så himla god... Som en kanelbulletårta utan grädde. Jamen va... så här ska jag i framtiden baka mina bullar. Det blir inte många, men stora.



Å i går (lördags) blev Örnen, båten jag fick förra året, rengjord. I vår ska Örnen lagas då den läcker en aning. Det är klart obra när det gäller båtar. De fungerar betydligt bättre om de håller tätt.


I lördags kväll kom gråhägern upp på ön. Den stod på piren och hängde och blängde på mig när jag kom ut. Klart missnöjd över att vi var där.



Idag har vi packat allt, ställt undan alla utemöbler, stängt av elen och tagit hem allt som inte kan stå på ön över vinter. Näste helg tar vi upp båten.



Kylskåpet är tömt och frysen avfrostad. 



 

Nu har vi kommit hem. Tvättmaskinen går och vi har just ätit middag. Vemodet ligger kvar och så kommer det göra några dagar. MEN... i morgon är det en dag närmare att öppna Paradiset igen. Nedräkningen har börjat.

Må gott

I´ll be back.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...