söndag 21 april 2024

Undrar var havsörnarna har sitt bo



Julia var aningen trött i morse. Det frestar liksom på att springa fritt i Paradiset. Så... efter frukost drösade hon ner på mattan i matsalen och där låg hon på en solstrimma som letade sig in.



Vid 11-tiden packade vi in den trötta i bilen och for och köpte åtta säckar jord och två säckar kogödsel och allt fraktades till ön. Det blev tre vändor med skottkärran mellan bilen och båten. Jag släpade på vattenflaskor i våra specialväskor. 15 stycken 1,5 liters flaskor... det kändes i armarna, som minst blev en decimeter längre.

Det var ingen värme när vi kom... Isande kallt från nordan gjorde inte att vi kunde sitta ute, inte ens i lä, för att fika. Det blev inomhus, varm choklad och en smörgås.

Så kom två havsörnar seglandes över sjön. De kopulerar sa T. Vet i katten hur han vet det... men jag litar på schinjörn... uppenbarligen har han koll på havsörnarnas kärleksakt. Min största fundering är... VAR HAR DE SITT BO?



Så strödde vi jord och gräsfrön blandade med "alla-möjliga-sorters-frön" jag fått av mamma. Hoppas det blir fint till midsommar.




Nu har vi kommit hem... Nya åror måste införskaffas... en gick av när vi skulle ro ut från ön för att starta motorn. Åror är rätt bra grejor att ha på en lite båt i en stenig sjö... så... det har högsta prioritet.

Dags att äta.

Må gott

I´ll be back





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...