onsdag 24 november 2010

Oro i vår del av världen

.
Nu har det hänt IGEN... *fräser* Vad är det för fel på människor som köper hund. *Själv är jag skitbra* I vår kommun har vi inskrivet i stadgarna att det är koppeltvång i tätbebyggt område, vi bor i ett sådant. ÄNDÅ ska vi behöva möta LÖSA hundar och igår var det T;s tur och jag tackar min lyckliga stjärna att det inte var jag, för jag skulle ha blivit GALEN på kvinnorna som äger dessa Goldenhanar.
Det är samma IDIOTER som tidigare låtit sina vovvar okopplat flyga på oss, och ännu en gång ber de inte ens om ursäkt, utan BLÄNGER på oss som står och försöker freda oss från att det ska ske en olycka. De blänger som om det vore vårt fel att vi kommer promenerande med vår hund kopplat just där de är.
Dessa okastrerade hanhundar drar sina mattar på promenad längst ut i kopplet. De har svansarna i 90 grader rakt upp från svansroten och så fort de är i koppel och möter en annan hund lägger de sig ner och inväntar bästa möjliga attackvinkel. Om man inte kan fostra en hund eller bemästra den på promenad ELLER har ett inkall på hunden som fungerar... KANSKE MAN SKULLE GÅ PÅ KURS. Fattar inte fruntimrena att det är rovdjur de har i andra änden av kopplet. Det är inte någon lite pudel, utan STORA hanhundar som de INTE har någon som helst kontroll över och dessa ska hela området behöva stå ut med.
En vacker dag, kommer det ske en olycka och jag hoppas att jag slipper vara med. En vacker dag kommer någon av dessa kvinnor bli polisanmälda och nu är det inte långt kvar tills jag gör det. En gång till och jag lyfter luren.
.
I vår stad är det män som inte förstår att våldtäkt är något man inte ska hålla på med. I vår lilla sovande del av denna stad har en liten flicka blivit förföljd av en för henne okänd man när hon var ute och rastade en grannes lilla vovve. Flickan lyckades springa till en kompis med mannen tätt i hälarna och nu är saken polisanmäld. Vad är det som händer. Med vilken rätt anser dessa män att de ska få sprida oro och skräck i vår del av världen.
.
 
 
.

I fredags förra veckan hann jag med att träffa Bönans och hennes flock (därav att det inte är någon snö på bilderna) Vi tränade och efter det lät vi hundarna rusa av sig på en stor äng. Tyvärr har vi ännu inte köpt någon kamera och kameran jag även kan ringa med räcker inte till i skymningen. Tror dock det blir en RIKTIG kamera till oss i julklapp. *nöjd*
.


.

.
 
TantKarin har suttit i flera dagar och fönsterjagat. Nu när snön har kommit är det massor av småfåglar som förser sig vid "smörgåsbordet" och Karin är inte sen att jaga. Det visar sig fint i glasrutan. Hennes spår är både långa och stänkiga.
.
 
.

TantSimone är inte så vidare ivrig att fönsterjaga utan ligger mest och vilar. Hon vet att det som flyger där ute är mest fjädrar. Hon har juh varit utekatt innan hon kom till oss och jag tror hon vet att det vi serverar på brickan är betydligt godare och kräver inte någon aktivitet från hennes sida.
.
 
 
.
Nu har jag smitit länge nog från studierna. Dags att återgå.
.
Må gott... Godis är jättegott.
.

3 kommentarer:

  1. Det är ett fantastiskt land vi lever i... folk kan skaffa hund och barn hur som helst - men är dom kapabla till detta?? Nja.... vissa borde nog gå en kurs!

    Tur iallafall att det inte hände något med dina nära och kära..

    Tack för gratulationen :)

    Kramen!

    SvaraRadera
  2. Hej vännen!
    Jag har ju ingen hund... men jag tycker ändå att det är lite olustigt när det kommer lössläppta hundar och springer! Så jag förstår din frustration!
    ... Fina djur har ni i allafall, riktiga sötisar! :)

    Hoppas att allt är väl med er! Ser att du verkar plugga en hel del.... slit inte ut dig gumman, man måste vara rädd om sig!!! :)

    Må gott och ha nu en underbar helg!
    KRAMAR till dig från mig! ♥

    SvaraRadera
  3. Hejsan vänner...

    Tack och JÄTTETACK.

    Allt gick bra denna gång, men jag befarar det värsta och förhoppningsvis är vi inte inblandade i något.

    Ha en underbar helg.

    Må gott

    *KRAMAR om dem*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...