söndag 28 november 2010

Kärlekskrank dobermann versus röd "barbapappa"

.
Första advent... REDAN... För ett år sedan såg vårt kök ut som en katastrofzon och vi håller fortfarande på att renovera. Inte köket utan lite småtjafs som dörrfoder och annat livsnödvändigt i vårt hus. Hallen är dock något av ett "sorgebarn". Vi vet hur vi vill ha det, men tiden och orken är inte där än. De där "småtjafsen" runt omkring tar HIMLA mycket tid. *LER* Men vad gör det. Vi diskar inte längre i badkaret och lagar inte mat på kokplatta. Sedan har vi badrummet... *Ryser* Det är också något vi MÅSTE ta tag i... men här handlar det inte om tid och ork utan mer om ekonomi. När vi går in i vårt badrum är det som att kliva in i en aprikos plastpåse med badkar och sprucket handfat och för att få det som vi vill ha det, måste vi lägga upp över 100 stycken tusenlappar. DET är ekonomi det och det håller vi på att spara till. *pekar på spargrisen i hyllan*
.
Vid parkeringen där jag ställer bilen när jag är på jobbet finns en skylt som skulle kunna vara tagen ur någon svensk Harry Potter- liknande film. "Se upp för tåg" Fygtåg. *Flinar* Kunde inte låta bli att lägga ut den bilden. Själv skulle jag nog skrivit "Varning för tåg"
.


.
Igår hann jag jula lite innan jag kraschade i soffan. Nu är julgardinerna, som jag lade upp, även uppsatta och stjärnan i fönstret står på plats.
.
Snyggingen piper just nu HELA tiden, då vi har en himla snygg löptik i vår närhet och han är HELT ÖVERTYGAD om att får inte han göra det killvovvar gör med löptikar, då försvinner ALLA vovvar från denna planet. Det hänger på honom och det talar han om HELA tiden. Han äter dåligt och sover han inte, så piper han.
Igår fick han springa av sig och somnade totalt utmattad och orkade inte pipa mer den dagen. Hur skönt var inte det för våra piptrötta öron?
.

.
TantSimone har hittat "sin sol" igen. T håller på att slipa och måla och då åkte "solen" fram. Den är varm och ljus och passar TantSimone jättefint nu i vinterkylan.
.

.
Just nu försöker vi trötta ut Snyggingen så mycket vi bara kan, både vad gäller fysisk aktivitet och psykisk aktivitet. Detta för att han ska glömma den snygga tiken. Därför har hans gamla röda "barbapappa" åkt fram igen. Med barbapappamagen full i godis måste en liten kärlekskrank dobermann TÄNKA för att nå godiset. Himlars vad trött Snyggingen blir och efter tio minuter med "barbapappa". Då är det bara att ta undan leksaken och Snygga, kärlekskranka killar somnar ovaggade. *flinar* Detta är inte något som fungerar på killar av sorten homo sapiens.
.


.
Nu go vänner önskar jag Er en trevlig första advent. Själv ska jag måla en stol och läsa en bok.
.
Må gott.
.

2 kommentarer:

  1. Hallå där :)

    Skrattade gott åt den skylten..
    Ja tänk om det skulle vara som i Harry Potter,hihi..

    En sån där sol lampa skulle man behöva nu :)
    Kotten som är utekatt fryser så om sina tassar när han går ut.
    Det ser så kul ut när han lyfter dem och inte vet på vilken tass han ska stå..
    Han skulle behöva en sol lampa och värma sig vid när han kommer in alldeles snöig i pälsen :)
    Hoppas ni haft en fin advents helg!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Hejsan Anna...
    Bygglampa på Jula kostar inte så mycket och det är just en sådan som TantSimone ÄLSKAR att ligga framför. Varmt-ljust-gott.

    Hoppas även Ni fick en fin 1:a advent.

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...