onsdag 3 november 2010

Tiggare och bortdömd straff

.
Fyra dagar ledigt framför mig... eller rättare sagt ledigt från jobbet men inte från studierna. Förhoppningsvis är vi klara med "opponeringsuppgiften" i morgon och då kan jag åka och träna vovve på fredag. T är ledig på fredag och jag tror hans förhoppning är att jag och Snyggingen åker hemifrån några timmar på fredagen så han kan renovera. När det spikas, sågas och springs ut och in här hemma kommer inte vovven till ro, utan ska vara med HELA TIDEN. Det är lite påfrestande då han inte hjälper till med att räcka skruv eller hålla i stegen. Själv väntar jag på att T meddelar att det är dags för måleriarbetet att komma igång. Det är min uppgift.
.

.
För ett år sedan (3 november 2009) diskade vi i badkaret och köket var tömt på allt. Vi spikade gipsplattor på väggarna. (Se bilden nedan) Det som var bra med ett tomt kök var att det fanns plats för tvätten att torka utan att ha den i storarummet. Något vi just nu har då det är omöjligt att få den torr ute.
.

.
Vad som föll över oss i helgen som ett "KABRAK" och som vi missat TOTALT var Halloween. Rätt var det var ringde det på dörren och utanför stod fyra monster och vrålade "BUS ELLER GODIS". Vi som inte hade något av den varan hemma meddelade "BUS". Har dock inte hittat något bus än. T fick i alla fall fart på hela sig och stack iväg och köpte en STOR påse gotter som TIGGARNA kunde få av när de ringde på. "Bus eller godis" anser jag är en betydligt nerbantad "GLAD PÅSK". När kärringarna ringer på dörren får jag i alla fall ett litet handritat brev, men vad får vi på "bus eller godis". INGENTING! Det RETAR mig. Å det är inte ens vår tradition, utan en tiggeriimport *muttrar* som kostade oss 175:- denna helg och vi fick inte ens ett litet kort.
.

.
Har även hunnit med att serva sonen. Eller rättare sagt, sonen fick meddelande att "dina föräldrar ska stå i kiosken nästa match". HALLÅ... jösses... vad kan man säga. Sonen är 20 år och vad är det som säger att han fortfarande bor hemma. Nu gör han det och jag ställer gärna upp. Men vi pratar div. 1 och flera av killarna har flyttat hemifrån. Undar om även deras föräldrar får order om att stå i kiosken. *Skrattar*
.

.
Tyvärr förlorade sonens lag och jag kunde inte se många minuter av matchen. Vad jag hann göra under tiden var att brygga 32 kannor kaffe och fylla på termosar, muggar, skedar och servetter. Det var fullsatt i hallen och vi var tre föräldrar som höll på att springa benen av oss i kiosken. En mamma, langade korv med bröd och fyllde på godis, bullar och chips och en manlig inhoppare för en förälder som inte kunde vara där, stod och tog betalt. Där försvann fyra söndagstimmar i ett nafs och jag måste ändå säga att jag hade inte tråkigt.
.
Vad jag dock INTE FATTAR är HUR kunde domaren döma bort denna straff. Är det någon som kan se vad sonens lagkamrat gör för fel, för jag ser då inget. Jag är inte dålig förlorare, för även om de skulle fått straffen godkänd, hade de inte vunnit. (Se filmsnutten)
.

.
Nu go´vänner är det dags för mig att renovera.
.
Må gott... det gör jag.
.

2 kommentarer:

  1. Hasse (Carinas Gubbe)4 november 2010 kl. 19:07

    Nu är ju inte jag så insatt i innebandy. Men jag kan tänka mig att han skjuter bollen innanför "målområdet", vilket man kanske inte får. Vet inte, men en tanke i allafall.

    SvaraRadera
  2. Hejsan Hasse... Kul att Du är här och kikar.

    Jag visade sonen filmen igår... (Han hade inte sett den) och han berättade att domaren dömt bort målet då sträffläggaren tagit bollen (aningen) bakåt innan han sköt. Det får man tydligen inte göra. Bollen får i straff endast gå framåt, även om den går sidledes ska den vinklas framåt.
    Vad jag INTE kan se är att bollen går bakåt.

    Men vad vet jag... jag är inte domare. *LER*

    Må gott och hälsa den vända kvinnan på två ben Du lever ihop med.

    *Kramar om*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...