onsdag 19 augusti 2015

Behagligt med en äldre tik...

 
 
Vi inser mer och mer att Bönan börjar bli en "gammal" Tant... Näbben blir mer grå för var dag och hennes tidigare smidiga kropp är aningen stel innan hon sparkat igång musklerna efter vilan... och den... vilan alltså, blir längre och längre.
Vår lilla Böna har börjat välja vad hon vill lyda på eller inte... Ibland när jag säger till henne tittar hon på mig som om jag kom från yttre världsrymden, vänder på sig och går ifrån... Hon talar tydligt om när det är dags för henne... och i hennes tycke hela flocken ska gå och lägga sig för natten och det är runt kl. 20.00. En ypperligt bra tid att knyta sig...anser hon.
Fast... jag ska villigt erkänna att det är behagligt med en äldre tik... Hon gör inte så mycket väsen av sig och hon kan rutinerna... även om hon anser att vissa är värda att rucka på...Hon skrotar runt oss och njuter av alla klappar och att bli kliad på magen... Hon ger oss ovillkorlig kärlek och hon anser att jag behöver vaktas på när vi tar våra promenader... Något hon inte tyckt varit nödvändigt tidigare... 
 
 
 
 


Nu ligger hon djupt nerbäddad i fleecen i sin bädd och man ska väl inte säga att en dam fiser... men det gör hon... ljudligt och med krydda... jorå...det blir till att vädra innan tv-tittandet.
 
 
Må gott
 
 
 

1 kommentar:

  1. Åldern tar ut sin rätt! Men så länge hon mår bra kan hon vila och fisa!
    Ha en fin helg!
    Kramar Eva

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...