söndag 7 januari 2018

Att ha träffat Lucifer
Så här är det... att fostra en dobermann är INTE som att fostra någon annan hund... Det är inte "I please you", utan "VAD FÅR JAG FÖR ATT JAG SKA GÖRA DET HÄR DÅ". Allt är en mätning i vad den kan vinna... MEN när Du väl har "vunnit Din dobermann"... då har Du en innerligt trogen vän för livet... En Dobermann testar Dig innan den avgör om Du är den värdig.
Av den anledningen är det inte bara att gå till vilken hundtränare som helst och tro att det fungerar för har han/hon inte tränat en sådan ras tidigare... då fungerar det INTE... jag lovar.
Vi har en uppfödare som finns för oss... hon har guidat oss genom träning i olika former... Tyvärr bor hon långt bort och kan inte vara med så mycket som både hon och vi önskar... men när vi tränar, har jag hennes ord ringande i bakhuvudet... försöker minnas allt hon säger och gör... DET är inte det lättaste ska Ni veta för det är MASSOR att tänka på.
En dobermann är "hundarnas Ferrari" - Snygga - Snabba och Svårkörda... En fantastisk hund.

Idag...på förmiddagen åkte vi tillsammans med Jackson och hans husse till grusgropen och idag var även Lucifer, en 1,5 års pojke och hans husse och matte med. Vi insåg snabbt att vi förstod varandras glädjen och svårigheter... Det är så himla roligt att träffa andra dobermannägare som vet vad man går igenom och vad som krävs... och vi beslöt att fortsätta träffas för att träna och låta hundarna få leka och springa av sig.
Det tränades på att hålla fokus även om de andra fick springa lösa längre bort.


 
 
 


Det tränades på att mötas och inte bry sig i den mötande...
Det sprangs...Det "lurades"...Nu ligger flickorna nyduschade och mätta i sina bäddar och sover... och vi ska ta och äta lunch/middag.

Jag tackar innerligt för en fin "hunddag" och jag hoppas det snart blir fler.

Må gott
2 kommentarer:

 1. Tack för idag, vilka fina bilder! Det var jättekul att ses och Lucifer sover som en stock. :) /Saida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv :-)
   Flickorna sover fortfarande och gör inte många knop.

   Må gott

   Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...