torsdag 31 maj 2018

Det finns en anledning till att jag inte har Facebook




Det finns en anledning till varför jag inte har Facebook... eller rättare sagt två.
1. Jag vill äga mina egna bilder.
2. Jag orkar inte elakheter och alternativ fakta.

För ca ett år sedan startade T ett konto på FB och jag får möjlighet att få ta del av vad som står att läsa...och jag blir innerligt ledsen över hur vuxna människor beter sig när de sitter vid en datorskärm.  Någons lögner och elakheter... sprids som en löpeld och andra kommenterar vidare hur förskräckliga de personerna är som tydligen gjort eller inte gjort något (enligt lögnerna). 
För det mesta nämns inte personerna man pratar om vid namn...(för INTE vill man hänga ut någon) men alla vet vem/vilka det handlar om...och de som blir drabbade...har inte en chans att få säga sitt för de är redan dömda av någon person med bekräftelsebehov som startat mobben.

FB är en stor lekplats för människor och det finns alltid någon som inte klarar av att leka schyst. Det finns alltid någon som inte kan hålla sig till sanningen och tycker att de lögner som sprids är befogade. Det finns alltid någon som inte förstår orsak/verkan och som har så stora pragmatiska svårigheterna att det blir problem för alla i närheten.
Det finns alltid någon som har så stort bekräftelsebehov att det skadar och sårar andra.

Vill dock påpeka att det finns fantastiska människor bakom skärmen också... och de gör att T och jag kan skratta gott åt mycket av det vi läser på FB... men... något eget konto skaffar jag inte.






Nu har jag en studentmiddag att åka på.


Må gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...