torsdag 17 maj 2018

Invaderad av pollen
Nu går det undan... Just som vitsipporna slår ut och kastanjen går in i blom... börjar kaprifolen blomma och syrenen under vår balkong har knoppar färdiga att explodera... Allt verkar komma samtidigt och utan den bestämda ordningen... Jag hinner inte med. 


 
 


Just nu försöker vi hitta balansen mellan jobb och fritid och för både T och mig väger jobb-biten över aningen för mycket. Men det blir bättre... alltid så här innan sommarledigheten.
Så...efter jobbet vi ägnar oss åt "balkonghäng" och promenader... Inte samtidigt dock... så stor är inte vår balkong att det går att ta någon längre promenad på den.


 
 


Så var det de där med pollen...
Jag har detta år blivit riktigt känslig för pollen och T har varit så vänlig och satt in ett filter i min bil som ska ta bort det mesta som går... och han vet att INTE ha fönstren öppna på min bil under pollentiden för bilen fylls av det gula pulvret som håller på att kväva mig.
I tisdags när jag satte mig i bilen slog pollen upp som en BOMB runt rumpan och höll på att ta över hela min andningsförmåga... och jag fick en nära-döden-förnimmelse... Huuur i katten hade det kunna komma in så mycket pollen i bilen att den var helt gul invändigt...

T... som använt min bil kvällen innan... glömde att han INTE får dra ner rutorna denna årstid... och han GLÖMDE dra upp ena bakrutan som då varit nere HELA natten. Det var drivor med pollen och jag lovar... jag överdriver INTE.
Jag ringer T och är inte glad... 
T som är en innerligt snäll man säger... "Jag städar bilen invändigt ikväll".
Jag som i detta fall är jättesur, snorig och har svårt att andas... drar in så mycket luft jag kan genom min sugrörstunna luftstrupe och vrålar moget "STÄDA!!!... BILEN SKA SANERAS".
T ägnade två timmar tisdagskväll åt att sanera min bil både invändigt och utvändigt... den är jättefin invändigt... men pollen har tagit över utsidan...

Nu fortsätter vi torsdagen med viktigheter... Mat är viktigt.


Må gott
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...