lördag 17 augusti 2019

Vi "el-sparar"




Igår efter jobbet for vi till Paradiset. Vi åkte över en vindstilla sjö och njöt av värmen från solen. Aningen höst ligger i luften och det är vemodigt.
Plockade in årets sista rabarber och de ligger nu i frysen för att bli paj under vintern. Jag har även börjat klippa ned persiljan och gräslöken för att lägga i burkar i frysen.





T har satt in en ny list i det ena av köksfönstren.
Tidigare satt en list av flätat lin, men tyvärr höll den inte tätt när regnet piskar på från väst, syd/väst. Upptäckte det senast vi kom ut att fönsterbrädan var blöt. Nu sitter en förhoppningsvis tätare list.


 



Så har vi pysslat med sommarens projekt som blivit två sommars projekt och kanske blir tre somrars projekt.
Vi har sagt att ETT projekt varje sommar ska vi ha och om vi hinner och orkar något mer så är det en bonus.
Det vi gör nu har blivit lite längre projekt än vi från början trodde. Det är inte så lätt att fixa snabbt när man är på en ö. Tar skruven slut, är det inte bara att åka och fixa utan det kan få vänta tills vi åker i land. 
Då all el levereras från solceller, hushållar vi med elen och vissa verktyg har vi valt bort för att "el-spara". Ett sådant är eldriven såg, så... allt sågas för hand och det tar också lite längre tid.
Sommarens projekt är den lilla toaletten... nu har kakelplattan, den jag fylld av ångest (läs i-landsproblem) äntligen valde hamnat på plats. En kakelplatta räckte, men den är stor.


 
 


Nu är det dags för lite mat... himla dumt att gå hungrig om man inte behöver.


Må gott




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...