söndag 28 juni 2020

Vi har gått i "Billfart"





Vi for till Paradiset i tisdags och har haft fantastiska dagar. Vi har sovit med öppna fönster och tagit sena svalkande kvällsdopp. Vi har suttit till sena natten och tittat på serier på min gamla (11 år) bärbara dator där batteriet inte håller för en hel film.





Vi var tvungna att dra för gardinerna för att kunna behålla lite svalka inomhus...




... och vi har fått upp sänggaveln som tidigare var vår ytterdörr. Jag är supernöjd med färgvalet.





Vi har låtit dagarna gå stilla och vi har rört oss långsamt. Ska jag vara ärlig så har det inte gått att röra sig snabbt. 31 grader varmt och vindstilla kan knäcka den piggaste.



Vi har badad mycket och druckit mycket vatten... allt för att inte smälta och må dåligt i värmen...




Ändå... fick både T och jag migrän. Då var det bara att lägga sig i skuggan och sova.




I fredags kom 11 kg kärlek. Sonen och F skulle på roligheter så då landade Bill hos oss. Den lilla trubbnosiga kärleken är en fena på att bada... och sova... och vila...
"Man kan gå i vanlig takt" sa T, "och så kan man gå i "Billfart" och den är INTE snabb". För så är det... Bill är lite som tjuren Ferdinand... ska stanna och lukta på blommorna och sådant tar tid, mycket tid. 




Han fick en egen liten "badtunna". Han blev nästan lite förnärmad. Han vill bada i sjön med de stora flickorna.




Å jag hittade en fantastisk bok som jag sträckläste.
Samma författare som till boken (som även blev en film) "Livet efter Dig". Jojo Moyes har skrivit boken "Sophies historia". Den är så bra att jag inte ville att den skulle ta slut. Ibland var jag tvungen att läsa bitar ur den för T... vet inte om han fick något sammanhang, men han log vänligt och jag kunde dyka vidare i boken.






Så har det nördats... Vi (läs T) har tittat på det som flyger över ön och det som åker på vattnet och T har en app i sin telefon där han kan djupnörda för att titta var flygplan och helikoptrar startat och vilken destination de har.





Vi fick "godis" av G och R. Stort tack. Vi blir gärna med till "godisbutiken" för att köpa en påse med härligheter.




Kvällarna har varit så varma att flickorna har legat i korsdraget för att få lite svalka mellan doppen. Liten Bill låg mest i skuggan under utemöblerna.



Vi har fått klart väggen som flyttades. Lister och målarfärg är på plats och nu går det inte längre att se att väggen är flyttad.




Idag har det åskat och regnat. Det var behövligt. Marken i Paradiset knastrade när vi gick fastän vi vattnat. Kanske repar sig nu.




Nu fortsätter vi söndagskvällen med någon film att se på och något kallt att dricka...isvatten.

Må gott



1 kommentar:

  1. Ohh förstår att ni haft fantastiska dagar, ser verkligen ljuvligt ut

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...