lördag 7 augusti 2021

Omringade av fridlysta fåglar



Sista semesterdagarna, för så är det... På måndag börjar T att jobba och jag drar i gång på onsdag. Jag tror att vi sovit hemma i stan ca 4 eller om det är 5 nätter på semestern och då har vi varit hemma för att tvätta och handla och snabbt åter till Paradiset.





Vi är "omringade" av fridlysta fåglar... Havsörnen, fiskgjusen och hägern... samt en fågel jag INTE får skriva om här (säger T) för då kommer det massor av ornitologer att invadera sjön och det vill vi inte.

Fiskgjusen hörs tydligt över sjön när den "visslar" fram och ropar till sina polers och den håller sig ofta ganska nära Paradiset för att dyka efter fisk.





Allt medan hägern står på en sten en bit bort för att smälta maten den just satt i sig.





Ön ligger ca 100 meter över havet och har en annan växtzon än Örebro, vilket medför att allt som växer där ute vårdar vi ömt. Den lilla kastanjen som planterades i våras har växt till sig och står i västerläge på norra udden. Något litet kryp tycker uppenbarligen att den är god att äta... Får allt ha lite koll på VEM.




Å vad gör man (vi) när det är OS-final i damfotboll och vi bara har en radio. Jojo... vi målar om södra gaveln på huset samtidigt som radion står strategiskt till så vi båda hör.

När det blev för spännande orkade jag inte lyssna och tog då några varv runt huset. Gaveln tog i tid att måla, hela matchen och eftersnacket... si-så-där-ca fyra timmar.



Nu fortsätter vi lördagen innan vi börjar jobba.


Må gott

I´ll be back.







1 kommentar:

Kul att Du har lust att skriva några ord...