söndag 15 maj 2022

Skurat trall med linoljesåpa



Efter en "hela-havet-stormar-vecka" åkte vi igår till Paradiset för att åka hem på kvällen. Barnvakt till N och vovvevakt till Bill. Igår var det kallt och blåste som attan när vi åkte över sjön. Inne vid fastland var det vindstilla och varmt. Det är skillnad på att vara ute på en ö och fastland.




Nu är det bara en tidsfråga innan N kryper fram. På något vis har hon en förmåga att rulla, kravla, åla och rulla lite till för att närma sig det hon vill.





Ser med kritiska ögon på att jag MÅSTE klippa mig. Att åka båt med vinden i 16 sekundmeter gör att det ser ut som om jag kammat mig med elvispen. Får ta tag i det. Fast... jag vet i katten om det blir någon skillnad vid en klippning.


Idag for vi ut till Paradiset igen. Julia hade första vakten... Kanadagässen var lagom roade och låg och skrek ute i vattnet. Vart de än simmade runt ön, där låg Julia på land och glodde ut dem.




Jag tog tag i duschhörnan. Skurade den med ljummet vatten och linoljesåpa för att sedan lägga på lite mer koncentrerat med linoljesåpa. Nästa gång blir det nog bryggorna.



T, fortsatte i gäststugan. Lite pyssel är det innan vi kan börja skruva panel.



Honungsrosen, tror jag har klarat sig. Den är fortfarande grön så än finns hoppet. Grannen från Boden har lovat att om den inte överlever har hon fler som vi kan få. Stort tack för det och för sparrisen vi fick igår.





Rätt var det var, kroknade första vakten och försvann. Jag hittade henne i sin bädd i sovrummet. Himla jobbigt att mota gäss. För så är det... Julia är en dobermannflicka och ingen fågelhund.




Nu har vi kommit hem och Julia ligger nyduschad i sin bädd och sover. T fixar mat och jag har vilda planer på att hänga tvätt.

Må gott

I´ll be back.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...