söndag 26 mars 2023

Känner mig rik på frukt... just nu i alla fall



Sedan jag och T flyttade ihop... himla många år sedan, har jag inte behövt tänka på vad maten kostar. Vi sätter in en summa på ett matkonto och det ska räcka. Denna summa har varit konstant sedan första dagen. Nu har vi en sport i att inte höja summan, även om matpriserna ökat väldans mycket. Kan ju säga så här... inga löner höjs i samma takt som allt stiger i pris, så det gäller att ha koll på vad saker kostar.

I fredags var vi och storhandlade. Kylskåpet upplevdes som aningen fattigt, så det var dags. När vi gick för att betala, fnissade vi när vi såg att ALLT vi hade i korgen, var på kampanj eller röd lapp. Denna fredag köpte vi massor med frukt... den frukten som kostade under 25 kronor kilot landade i korgen. När jag lade upp den i fruktskålen, kände jag mig rik. Första gången på länge, som vi hittat så här mycket olika sorters frukt som inte var hutlöst dyrt. För i ärlighetens namn, jag köper inte äpplen som kostar 60 kronor kilot.



 

Nu fortsätter vi söndagen med att ta det lugnt och titta på en ny serie vi hittat. Än så länge är den himla bra. Vi såg två avsnitt igår och det kan bli två idag.

Må gott

I´ll be back.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...