onsdag 21 juni 2023

Vanilj- och honungsglass


2016 köpte vi vår glassmaskin och den använder jag varje gång vi ska ha glass. Med den kan jag göra 1 liter glass per dygn och jag är himla nöjd. 

Nu har jag kommit fram till vad som blir den bästa glassen. Jag har mixtrat med att ha i frukt och bär, men de blir som små isbitar i glassen och då är det bättre att ha det som topping. Den bästa glassen är med vanilj och honung. Den lilla mängd honung jag har i glassen gör inte att glassen smakar honung utan allt blir "mer smak".


Vanilj- och honungsglass

Det här behöver Du
  • 2 ägg (både gulan och vitan)
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 knivsudd äkta vaniljpulver (ni vet... sådana där små svarta frön)
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl lättmjölk
  • Flytande honung efter smak (jag brukar ta lite mindre än 1 msk)

Har Du inte flytande honung. Tag vanlig honung och lägg i en liten kopp och ställ in den i mikron i 10 sekunder på full effekt.


Gör så här
  • Vispa samman ägg, strösocker och vaniljpulver. 
  • När det är till en slät smet, häll i vispgrädden och mjölken. Vispa några varv till.
  • Häll allt i glassmaskinen.
  • När glassmaskinen snurrar, ringla i honungen.

Om Du inte har en glassmaskin, rör Du ner honungen direkt i den uppvispade smeten och ställer in allt i frysen. Tar ut bunken ca en gång i halvtimmen och rör om. Detta upprepas tills glassen är tjock och slät.




Nu fortsätter vi dagen med att vädra ur våningen innan värmen kommer och att göra en kladdkaka.


Må gott

I´ll be back.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...