torsdag 29 juni 2023

Varför köper man bilar som inte är kompletta och glömmer trafikregler?



Nu har jag surnat till en aning... Vad är det som händer i trafiken... Ingen hänsyn... inget trafikvett och framför allt... anarki vad gäller trafikregler.

Varför köper man bilar som inte är kompletta? Det är för mig obegripligt.
Många nya (framför allt stora bilar körda av män - kanske inte ska generalisera, utan säga oavsett könstillhörighet finns andra än män också) har ingen blinkers. Nopp... så är det. Kan det vara så att det är för att (enligt en stor biltillverkare som börjar på F) det är kvinnliga ingenjörer som uppfunnit blinkers. Eller så har de bilarna helt enkelt ingen liten spak som föraren kan vippa på för att visa att de ska svänga. ELLER... kan det vara så att spaken är för liten för att använda. Jorå... är jag sur eller är jag skitsur.

I stora nya bilar har man heller inte möjlighet (eller utrustning) att kunna prata i mobilen handsfree... För jisses vad det talas i telefonen och föraren håller mobilen i handen tryckt mot örat. VAR och när försvann den lagen för vissa bilförare.

När slutar man använda "tre-sekunders-regeln". Ni vet... så långt mellanrum till framförvarande bil att Du har möjlighet att hinna stanna om bilen framfor måste bromsa. Jag är innerligt trött på att ha bakomvarande bil så nära att jag kan se förarens näshår i min backspegel. OM jag måste bromsa... då klarar sig inte Julia som sitter i hundburen i skuffen och jag får garanterat en whiplash-skada. Har man så himla bråttom att man måste ligga så nära... bör man ringa polisen och få hjälp med att påkalla "fri väg". Fast... det är inte alltid föraren bakom kör om... utan håller sig bara tätt i baken och ligger där mil efter mil... IDIOTER.
     



Trafikregler vad gäller vägmärken gäller inte alla bilförare... Ni vet sådana där skyltar som sitter (uppenbarligen lite onödigt) efter vägen och som talar om vad som gäller... Förbjuden vänstersväng, gäller inte alla. Så är det... Jag tycker i ärlighetens namn att det är svårt att köra när inte alla har samma regler. 
Ni vet förbjuden vänstersväng... en gul och röd skylt med ett rött streck över en svart pil böjd i 90 grader åt vänster. Den betyder (enligt vad jag fått lära mig) att man INTE får svänga vänster av någon anledning... DET gäller inte alla. Nähädå... det gör det inte.

Att hyra en P-plats betyder inte att den är fri när Du kommer hem och ska parkera... För vissa bilförare anser att den är fri att använda för att den just då var tom... samt att de kan uppenbarligen inte läsa heller... HYRD P-plats. Att ställa sig snett och ta upp två (hyrda) platser gör ingen... för har man stor bil och inte kan trafikreglerna så är det fritt fram att ställa sig så.





Så var det de där med elscooter... här gäller uppenbarligen INGA trafikregler. En arbetskamrat till mig höll på att bli ihjälkörd på trottoaren för några veckor sedan. Visste inte att man fick framföra elscooter  på på trottoar och när man kört på någon tycka det är OK att smita från olycksplatsen.

Jag kan fortsätta och göra listan längre... MEN... det tar jag en annan dag.


Må gott

I´ll be back




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...