fredag 5 januari 2024

7,5 år och i spökåldern


Nytt år... och inga nyårslöften och jag vill passa på att önska er alla en god fortsättning på det nya året. 2024, hoppas det blir ett fint år, med fred på jorden, bättre väder än förra året (innebär mindre blåst och mer sol) och billigare mat. Hur svårt ska det vara.

Så var det de där med hundar och spökålder. Julia var aldrig i den som valp eller unghund, men nu attan har hon gått in i den... 7,5 år och ska vara en mogen tant i sina bästa år. Nu banne mig har hon äntrat spökåldern med råge. Snögubbar är farliga grejer...dem "ställer hon". Snöhögar är nästa lika farligt. Dem blänger hon på och mullrar lite i strupen. Dra-maten-vagnar är tydligen en egen kategori av spöken... där blänger hon... hukar sig och reser lite ragg. Säger inget...utan tittar ut dem efter bästa förmåga och det är inte lätt då hennes matte... typ jag... försöker bryta hennes blängande. Våra tidigare dobbisar, lät vi utmana spöken... låta dem mullra för att gå fram och "dutta på dem". Helt ok med snögubbar och snöhögar... men "dra-maten-vagn" är lite svårare... den dras av en person som verkligen inte uppskattar en 39 kg muskler och himla stor dobermanntik, kommer fram och duttar på vagnen. Jag förstår dem. Det är spöken hon inte får utmana, de får verka ut.
 


I kväll väntas gäster... Det ska bli jättekul. Just nu håller jag på att baka en liten mjuk pepparkaka med frosting. Frostingen ska spritsas i fördjupningen i jämna (hur det nu ska gå till) toppar. 



Nu fortsätter dagen. Julia ligger fortfarande i sin bädd. Himla trött efter spökjakten. Jag har ett bord att duka.

Må gott


I´ll be back.






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...