tisdag 18 juni 2024

En "helvass samvetsklänning"



Juni... lite över mitten på juni... Studenterna är utsprungna och vi är i midsommarveckan... Så är det... På fredag är det midsommarafton och jag förstår inte vart tiden tar vägen. Jag går innerligt och hoppas på att vädret ska visa sig från den bästa sidan. Pratade med Kicki (på jobbet) på förmiddagen och hon berättade att hon gjort vad hon kan för att vädret ska bli fint. När vi var på konferens på Loka, så gick hon och en arbetskamrat till kapellet, knäböjde och bad en liten bön om fint väder i sommar. Så... hon har i alla fall gjort vad hon kan. Tack Kicki och Anneli för det. Jag uppskattar det av hela mitt hjärta. Nu hänger det på oss andra.



Så var det de där med klänning till midsommar. Jag har vid ett par tillfällen varit ute och letat någon fin sommarklänning... Det går helt klart obra. Alla klänningar ser ut som min farmors nattlinnen... STORA, med volanger, massor av konstiga färger och med hysteriskt mycket blommor, antingen små blommor eller GIGANTISKT stora blommor. Jag är inte så mycket för volanger, konstiga färger eller blommor. Vill inte ha någon STOR klänning heller... ni vet, som en säck. Jag vill ha en rak, med aningen insvängd midja, trekvartsärm, går nedanför knät och enfärgad. Hur svårt kan det vara... Typ OMÖJLIGT. 

När jag var liten... typ 2,5 år hade jag en mörkblå "samvetsklänning" (sammetsklänning) som var "helvass". Helvass för att den var fodrad med tyll och stack mig... Det var den finaste klänning jag visste då. 2,5 år och skulle på min systers dop. Jag skulle kunna tänka mig en sammetsklänning utan volanger denna midsommar... men si det går inte... hittar ingen modell jag kan tänka mig. 




 

Så... vad det blir för klänning denna midsommar återstår att se... 


Må gott

I´ll be back.



söndag 16 juni 2024

Piren är avstängd



I fredags for vi till Paradiset... och döm om min förvåning, tärnan har hittat piren igen och ligger mellan stenarna och ruvar. SÅ... piren är numera avstängd för "trafik" annat än för tärnparet, och så får det vara tills bäbisarna är ur boet.




Det roliga är att de bryr sig inte ett smack om oss när vi lallar runt på bryggan som löper parallellt med piren. De bryr sig inte om Julia som går i vattnet bredvid dem... men för säkerhets skull, har ett kompostgaller kommit upp.


Vi har fikat... å det spelar ingen roll vad fikat består av... på ön smakar ALLT gått. Hade med mig från frysen hemma, bortglömda saffransbullar med fyllning av mandelmassa... Dessa stektes lite lätt i smör... himlars vad gott. Varma och med lite karamelliserat smör med mandelmassa.



Så har jag diskat ute... Att diska för hand är väl inte världens roligaste syssla... men vid den nya diskbänken gör det mig inget.



Nu har vi kommit hem... tvättmaskinen snurrar för fullt och Julia är nyduschad.

Må gott

I´ll be back.




 

söndag 9 juni 2024

"Samjoj vad jöj du"?



Igår kom N och Bill till oss vid lunch för att stanna till idag vid lunch. Sonen och F skulle på kalas där små prinsessor och franska bulldogsfarbröder inte kunde vara med. Så... de landade hos oss. Vi hade tänkt att åka till Paradiset, men ställde in det då helgen skulle bestå av regnskurar och lite mer regnskurar för att toppa med ännu mer regnskurar och 18 sekundmeter sydvästlig vind. Jorå... där hänger man inte med en 2,5 åring på en ö och tycker det är lattjo att åka över sjön med sidvind som gör att man får kallsupar sittande i båten. Nopp... vi stannade hemma.

Vi har handlat ägg, bakat, gungat, lagat mat, ätit, fikat, läst sagor och sovit. Det är vad vi hunnit med. Det är en ynnest att få rå om prinsessan och hennes "vakthund" Bill. OM nu en liten frallafarbror kan kallas vakthund. Vi har haft ett jätteroligt dygn med massor av viktigheter att prata om.

"Samjoj, vad jöj du" - Fritt översatt... "Farmor vad gör du" - var en ofta kommande fråga och då var det bara att förklara. Å det ska ni veta... jag är en mäkta stolt "samjoj" när prinsessan vill krypa upp i famnen och prata om livets viktigheter.




Så inser jag att jag har slut på kläder... För så är det... 2020, köpte jag inga kläder. Covid härjade och T och jag hängde på ön den sommaren och under den hösten var inte kläder en prioritet. Efter det, har jag jobbat heltid och pluggat halvtid och jag har inte haft tid att köpa kläder ELLER SKOR... men det måste jag ta tag i nu... för nu börjar det bara vara slut på kläder i garderoben om vi ska bortse från jobbkläder (svart) och muminoutfiten (mjukiskläder)... så... en sväng i butiker får det bli när sommarlovet träder in.


Må gott

I´ll be back.



 

torsdag 6 juni 2024

Födelsedag - sol - regn - hagel - blåst



Igår, efter jobbet for vi till Paradiset och där firade vi T:s födelsedag. För så är det... nu är han ett år äldre än förra året.

STORT GRATTIS 

FÖDELSEDAGEN


När vi kom blåste det 15 sekundmeter och det guppade bra ordentligt när vi for över sjön. Jag trodde att alla blommor i västerläge skulle vara jämnade med marken, men det var en obefogad oro. Allt såg fint ut.



Bill var med och han tog plats framför kaminen. Liten frallapojke behövde tydligen lite värme efter den guppiga färden.



I morse hade han ingen lust att gå upp. Han lade upp läppen på kanten av bädden och fortsatte sova när vi började med morgonbestyren.




Julia däremot, vandrade mellan sol och skugga... mellan vindstilla platser och platser där det blåste. För blåst har det gjort idag. MASSOR.



Så blev himlen nästan svart och den berömda väggen kom över sjön. Det var bara att rusa runt och plocka in verktyg, kuddar och annat som inte passar att det ligger ute när det kommer blött från himlen. Det kom... massor... både regn och hagel.


Så... kom solen igen och vi byggde klart det nya bordet.



Nu har vi åkt hem. T jobbar i morgon och jag har en träff med Ida för att korrekturläsa vår uppsats som ska "klickas" in i morgon eftermiddag.


Må gott

I´ll be back







söndag 2 juni 2024

Ett varmt modershjärta


Åter från ett par veckors frånvaro från bloggen. Ibland blir det så... livet rusar iväg och det är mycket "måsten". Måsten går först. Så är det...



I fredags åkte vi till Paradiset... och det har varit en fantastiskt fin helg. Vi har vaknat till strålande sol och vindstilla sjö... OCH varmt. 





Igår kom sonen och hans familj för att sova över... Det värmde modershjärtat. Gäststugan städades och bäddades upp och det blev grillat till middag.


N gillar glass, så det blev det till efterrätt.




Så Alfons förstås... En bok som hon och T kan läsa många gånger... Hörde senast att T ändrar historien lite då och då... och N hummar och nickar och är uppenbarligen med i svängarna.




Å är man på ön... så ska det badas.



Idag tickade värmen upp till modiga 26 grader i Paradiset... Julia hon orkade inte värmen så hon stegade ner i vattnet och där stod hon.




Så byggs det ny "bra - att - ha - bänk". En bänk att stå och diska vid... skala potatis... fixa sallad. Himla bra. Ny plats blir det... eller ny för oss. Farfar hade en bänk här när jag var liten. Den var mellan två stora tallar. OM jag inte minns fel, så tog blixten dem med ett brak.




Nu har vi kommit hem... Har massor med tvätt att ta hand om och lite mat att fixa.

Ha en fin fortsatt kväll.

Må gott

I´ll be back.