söndag 30 juni 2024

Efterlyser en stol i stål



I torsdags for vi till Paradiset... varmt och strålande sol... Så lika i fredags... jisses vad varmt det var och jag var innerligt glad för att vara på ön... en svalkande bris. Dock kom några åskknallar under förmiddagen, men då blev det en fika och lite Wordfeud. 

I går... lördag... blåste det "herrejösses-in-i-baljan", typ 18 sekundmeter. Då får man kallsupar på torra land och det är inte många båtar på sjön. Vi höll oss på lä-sidan så mycket det gick.



Vi har flyttat blåbärsbuskarna... Vilket behövdes. I de två pallkragarna där det tidigare växte, var två stora myrbon... och pallkragarna höll på att ge upp.





T fick för sig att det nya "diskbordet" skulle "pimpas". Nu är det gjort med tre stolphattar. 



Skrattmåsarnas ungar börjar bli lite modiga... De tycker uppenbarligen att det är bra att träna på att simma från stenen där de kläcktes till ön... En sträcka på ca 50 meter... Deras föräldrar är ganska upprörda och vaktar sina bäbisar med allt de har... 


Så var det de där med bävern... Han med stora tänder och i mina ögon blå hängselbyxor... Han far fram över sjön och knipsar grenar och fäller träd lite här och var... På ön har han fått för sig att rönnbärsbusken behöver ansas. Det har medfört att den ser aningen spretig ut och när det blåser lägger den sig nästan ner i backen.


Det har vi tagit tag i... 


Vi byggde en ställning för att hjälpa rönnen... vill ju inte ha en markkrypande rönnbärsbusken... 



Kommer nog toppa den lite nästa gång vi kommer ut till Paradiset. Det bävern startat, kommer jag ta vid... Såg dock att det kommer nya små skott underifrån... Det är välkommet.



Så har jag en efterlysning... För massor med år sedan köpte jag på Ikea två tunga grå stolar i stål... Dessa blåser inte i sjön i första taget... Jag önskar fler sådana. OM någon vet var jag kan få tag en sådan stol, skriv gärna en kommentar i kommentarsfältet, så hör jag av mig. De gjordes i grått, orange och vitt och vad gäller färgen, spelar det ingen roll. Tyvärr vet jag inte vad stolen heter.
 


Tidigt i morse, for vi hem... och jag är innerligt glad för det. Jag gillar inte att åka båt när det spöregnar. Allt blir blött, så även jag... Så... när vi vaknade, packade vi och for över sjön. Just när vi kom till bryggan på fastland, öppnade sig himlen och regnet kom... Så har det fortsatt hela dagen.


Nu... väntar middag med sonen och hans familj.


Må gott

I´,ll be back.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...