lördag 19 december 2009

T har blivit "farbror" och invigning av spisen

.
Himlars vad vi sliter med detta kök och nu börjar vi för "lön för mödan". Äntligen fungerar diskmaskin och vattnet i kranen och ÄNTLIGEN har jag fått laga mat på "nyspisen".
Vi har insett att vi inte kommer hinna få allt klart innan julaftonen, men det blir jul, även om inte gardinerna och alla lister sitter uppe. *LER*
.
Idag var det meningen att vi skulle till CE på glöggafton. Något vi gjort i många år dagarna innan jul. Men denna julen får det bli i mellandagarna. Det var många i gänget som hade kroknat i diverse sjukligheter och själv mådde jag tjyvtjockt på förmiddagen, men det har lättat lite och nu är jag med i matchen igen. Även CE själv var lite "rackig" och blev nog lite lättad över att kunna ställa in kvällens evenemang, å glöggen lär nog inte bli dålig på några dagar, så jag är INTE orolig.
.

.
Dessa handtag har jag gått länge och tittat på och sagt för mig själv att "om jag någon gång får bestämma (vilket jag får ofta) ska vi ha sådan lådhandtag i köket". Nu har vi det och vi är JÄTTENÖJDA.
.
Vi hade tänkt ha vita porslinsknoppar till luckorna, men när vi hittade dessa kromade "bollar" med en diameter på 30 mm, reviderade vi snabbt vad vi tänkt från början och även här blev vi himla nöjda.
.

.
Dagen (19/12) startade med att vi fick se att ett SMS trillat in under natten. T;s bror A och hans sambo C hade under natten blivit föräldrar till en liten Oskar. En liten kille som hade 10 dagar för bråttom ut till en gnistrande kall (-19 grader) vinternatt och som när dagen grydde blev strålande solig och isande kall.
.
JÄTTEGRATTIS
.
Till frukosten kunde jag ÄNTLIGEN få starta spisen för första gången och den invigdes med en espresso, som med kokt mjölk förvandlades till en ljuvligt god morgonlatten.
.

.
Snyggingen har idag passat på att få kärlek av sonens flickvän J. Något de båda gillar.
.
.
Nu har vi äntligen slutat "köka" för idag och tänkte sätta oss och titta på en film. Sonen och J är på AVATAR och kommer hem runt midnatt. Vill också se den filmen.
De firar lite över matchvinsten mot Linköping, där sonen gjorde ett mål och en assist.
.
JÄTTEGRATTIS
.
I morgon är det nya tag i köket. Återkommer med mer bilder.
.
Må som GODIS... himla jättegott.
.

5 kommentarer:

  1. jättefina handtag - som jag sagt innan så kommer det bli så roligt att få se hur erat kök ser ut när det är färdig.

    Härligt att kunna använda spisen kan jag tänka mig *ler stort*

    Ha en underbar 4:e advent!

    *kramar om*

    SvaraRadera
  2. Hej vännen!
    Å vad de blänker de fina beslagen i köket :)
    Åke ser ut att trivas bra med lite gos :)
    Hoppas du haft en fin fjärde advent!
    Kram kram!

    SvaraRadera
  3. Hejsan tjejer och JÄTTETACK *LER STORT*

    Idag har det varit MASSOR att fixa med. T håller just nu på med spotarna i taket och muttrar över att det är jobbigt att hålla händerna över huvudet och arbeta.

    Vi har inte hunnit med att njuta av den fjärde adventen än... men det kanske kommer.

    *KRAMAR om dem bägge*

    SvaraRadera
  4. Verkligen snygga handtag.
    Hoppas allting bli klart innan julfesten.
    Hälsningar / ela

    http://neonelakitchen.blogspot.com/

    SvaraRadera
  5. Hejsan Ela... Tack och JÄTTETACK.
    Allt kommer INTE att bli klart till julafton, men jag har bestämt mig för att det blir jul, även om INTE gardinerna och krönlisterna kommit upp. *LER*

    Må gott och God Jul.

    MVH

    Britt

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...