söndag 10 maj 2020

Haft "fönstertittare" i Paradiset.




Jag är ännu inte symtomfri och ibland "landar en elefant på mitt bröst" och jag får jobbigt att andas och som ett brev på posten kommer hostan. Det är ingen idé att pressa kroppen vid de tillfällen, det går inte. Jag får stanna upp och låta trycket och hostan få sin tid för att sedan fortsätta med det jag höll på med.

I fredags efter jobbet (jag jobbar fortfarande hemifrån), åkte vi och släppte flickorna på en springtur. Hade det blåst mindre skulle vi åkt till Paradiset och ätit middag i västersol... men jisses vad det blåste. 




Igår åkte vi till Paradiset. Vädret var toppen och det blåste inte så mycket. Dock var den vinden som kom som en "tombola". Ena stunden kom den från öster för att andra stunden komma från väster.

Igår hände något i Paradiset vi aldrig varit med om tidigare och både T och jag upplevde oss oerhört kränkta.
Någon (troligen i sommarstugeområdet vi åkte igenom när vi åker till vår båtplats) är så oerhört nyfiken på hur andra har det så han eller hon har köpt en drönare.
Denna nyfikna person körde sin drönare över sjön och parkerade den så nära oss att den kan liknas vid en fönstertittare. Där flög den över våra huvudet på en höjd som jag inte nådde till. Annars har jag rivit ner skiten och stoppat den i sjön.
Efter någon minut, styrdes drönaren bort från vår ö, vidare över andra öar och mot sommarstugeområdet.
När drönaren försvunnit, stod T och jag länge tysta och mitt hjärta blev sorgset. Vem katten är så nyfiken att han eller hon måste köpa en drönare för att åka och flukta på andra människors liv. Så himla respektlöst och sorgset. Läste på hur man får/inte får köra drönare... och i detta fall kan det liknas vid hemfridsbrott. 

Vi stannade på "torget" i sommarstugeområdet när vi åkte hem. Där stod tre personer som jag frågade om de visste något om någon som kör med drönare där. Ingen av dem visste. Så... jag kommer nästa gång vi kommer dit sätta upp en "SUR (men vänligt) - TANT - LAPP" på anslagstavlan. 
Sedan kommer jag börja träna på att skjuta med slangbella. Jorå... UPPS... råkade visst träffa en drönare när jag tränade. Undrar vad personen som äger drönaren kommer säga.

"Jag åker och fluktar på andra människors liv och begår hemfridsbrott och den ilskan rödhåriga kvinnan på ön längst ut ville inte att jag skulle kolla när hon står i duschen eller titta på vad hon har på tallriken när hon ska äta, så hon tog en slangbella och sänkte min drönare med en sten när den var över hennes ö".



 
 
 



Vi hann ändå njuta... även om vi kände oss kränkta och spionerade på.
Vi målade, planterade några växter och började röja i sovrummet där vi ska flytta en vägg 10 cm så vi får in en säng på 140 cm.
Då kan man fråga sig varför vi inte flyttar väggen 20 cm till, men det drar med sig att flytta bärande delar i huset och det varken orkar eller har kunskap till. Så... att gå från 120 cm till 140 cm är stort.


 
 
 


Nu har vi en söndag hemma i stan och regn som öser ner.
Julia är aningen lös i magen efter att igår ha ätit fågelskit. Hon har redan varit ute två gånger för att göra toalett.

Må gott





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...