söndag 25 oktober 2020

Idag blev jag åldersdiskriminerad och jättekränkt.



Enligt mina föräldrar, föddes jag glad, rödhårig, hungrig, tjock och ilsken. Typ... lika glad som jag var... kunde jag vara ilsken om något inte var till belåtenhet.

Jag är positiv i mitt sinne och försöker vara glad så mycket jag kan. Livet blir liksom lite enklare om man möter det med ett leende och lösningsfokuserat... men idag gick det käpprätt-åt-skogen med det.

Det är dags att kolla efter en ny mobil och vi stegade in i butiken där jag har mitt abonnemang. Det börjar på T och slutar på A. 
Jag började kika lite på vad som fanns där inne och såg till min förvåning att "för de som är 28 år och yngre kan få mer surf billigare. Samma sak för dem som fyllt 60 år". Jag är (hör och häpna) äldre än 28 och yngre än 60, och då gäller detta med mer surf billigare uppenbarligen inte mig. Jag blev så himla kränkt över att bli åldersdiskriminerad så jag sa till mannen (typ 20 år) att jag vill ha samma erbjudande. Det gick inte, enligt mannen och då bestämde jag mig på stående fot att byta mobiloperatör. "Lycka till" sa mannen förvånat.
Jag trodde vi kommit längre än så med att inte diskriminera någon utifrån kön, ålder, etnicitet och/eller sexuell läggning... listan kan göras lång.

Jag gick ut och stegade över till en annan mobiloperatör som inte håller på med åldersdiskriminering.




 

Nu lite rotmos och fläskstek.


Må gott



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...