torsdag 13 maj 2021

En stake som sett bättre dagar



I förmiddags for vi till Paradiset... NU har värmen äntligen kommit och jag kunde gå barfota i skorna, vilket betyder att lavendeln ska klippas ned för att inte bli "gänglig och träig". Så... nu är det gjort.

Julia har flyttat sig efter solen... och helst på läsidan som denna dag var västerläge.




Pelargonerna är planterade ute i stora krukor, för "det gör man på Kristi himmelsfärd".



Och T tog tag i den stora staken. Jorå det var lite jobb med mitt senaste auktionsfynd... en stor mässingsstake som idag fick fara över vattnet till Paradiset. Den staken hade helt klart sett bättre dagar, men med T;s omvårdnad och gnidande blev det skinande blank... dock med några fläckar som var heeeeeelt omöjliga att få bort. I morgon hämtar vi ljusen som är beställda. Det var ett aningen udda diametermått så det gick inte att traska in i någon butik och köpa.



För någon månad sedan planterade jag en kastanj i en kruka hemma i våningen. Den (kastanjen alltså) fick bli med till Paradiset idag. I ett vindskyddat hörn får den stå och växa till sig lite till innan jag planterar den. Misstänker att det är svårt att få den att överleva, men då har jag i alla fall försökt.



Alla fyra blåbärsbuskar har klarat sig och nu har de fått gödning... Förra året blev det inte så många blåbär till oss... desto mer till kråkan som satt och pickade i sig godsakerna.


Nu väntar en liten skål med yoghurt...

Må gott


I´ll be back






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...