söndag 16 maj 2021

Vi river för att bygga upp



I morse tyckte T att vi skulle åka en sväng till Paradiset för att tömma och börja riva det gamla skjulet och så fick det bli.
Skjulet var ett bygge min pappa gjorde för att ha som vinterförvaring för den lilla segelbåten han "fräste runt i" på sjön. De senaste 15 åren har det tjänat som skjul åt grillarna och lite virke. Nu ska det rivas och i den höga delen av väggen ska det sättas in en dörr och skjulet ska byggas upp igen fast på ett annat vis. Det är vad vi håller på med... vi river för att bygga upp.




Där den svarta spaljén (som från början var en stege till  en våningssäng) ska det sättas in ett fönster och det spröjsade fönstret (som är så murket och snart trillar ut av sig själv) till vänster om dörren ska bytas till ett nytt flaggfönster. Stugan ska delas av en vägg så det blir två rum med ingång för båda rummen utifrån. Det är sommarens projekt... Gäststugan ska bli piffad och jag tror det blir bra.



Igår köpte jag fransk dragon som idag planterades i lådorna. Det är en av de örtkryddor vi uppskattar mest att ha i frysen när vintern kommer.



Och jag har påbörjat "lavendelodlingen". Eller rättare sagt... jag har tagit sticklingar av mer vuxna lavendelplantor och satt i jord. Förhoppningsvis kan jag plantera om dem om några veckor.



 

Så hittade vi en insekt när vi rev bort tjärpappen på skjulet. Den ser nästan ut som en geting, men jag kan inte hitta vilken sort det skulle vara. OM någon som läser detta vet vad det är, skriv gärna en kommentar och berätta.



Nu väntar kloklippning och dusch av hund.

Må gott

I´ll be back.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...