söndag 13 juni 2021

Där vågorna krockar



I torsdags for vi till Paradiset och i fredags fick T åka båt och bil till jobbet. 
Vädret har varit himla spännande. Ena stunden blåste det 15 - 20 sekundmeter, för att andra stunden vara vindstilla... Ibland blåste det från norr, för att på några minuter vrida och blåsa från söder... Det hände till och med att vågorna gick både från norr och väster samtidigt och "krockade" utanför ön. Jorå... snurrigt värre.




Så var det de där med myror... Av någon anledning var blommorna i den "långa" odlingslådan lite hängiga och jag började gräva i lådan... I stort sett hela lådan var ett enda myrbo... så mycket ägg och svarta myror att blommorna inte hade en chans att växa. Hela lådan grävdes ur, skurades och ny jord lade i. Lavendeln spolades rent och sattes tillbaka, får se om den piggnar till.



När man, som vi, sitter på en ö, mitt i sjön är man ganska "väderinformerad" och har koll på varifrån det blåser, regnar och vilka moln som befinner sig i vilket väderstreck. Igår var det ett stort "svampmoln" fullt i mullrande åska och regn i västerläge som höll show för oss. Jag kan inte låta bli att förundras över hur vackert det är.


Så... ÄNTLIGEN... tog vi tag i dörren på gäststugan. Dörren som ska vara mot norr och så osynlig det bara går.



Nu sitter den där, den rödmålade dörren... och jag är jättenöjd.




Nu dags att ta kvällen.

Må gott

I´ll be back.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...