måndag 21 juni 2021

Mitt i värmen kom regnet som en vit vrålande vägg över sjön




I torsdags förra veckan var min sista jobbdag innan sommarledigheten. När T kom hem stod allt packat och klart i hallen och vi lastade in packningen i "Mexicanaren" och åkte till Paradiset.

Vi kom fram i tryckande värme och nästan vindstilla... Tärnans ungar tultar runt på den stora stenen närmast Paradiset och om någon annan fågel än tärnor närmar sig går hela "flocken" till attack för att skydda "bäbbarna".





T och Julia hade uppenbarligen en hel del att prata om i kvällssolen.





T åkte och jobbade på fredagen medan jag var kvar med Julia på ön. Värmen var tryckande (30 grader varmt) och Julia vandrade mest mellan skuggorna för att sova.

Vi har varit lite oroliga över att vi varken sett fiskgjusen eller havsörnen... men nu kom den... Fiskgjusen seglade över sjön och gjorde några dyk för att fånga mat.





Fredagskvällen började vi titta på en film men tröttheten slog till oss båda (Julia tog natt när klockan var 18.30) så vi somnade innan filmen var klar.


Arbetslägret har startat och farmors och farfars gamla kassettradio som kan gå både med el och batteri, hänger med ute. Kan bli en fuldans i Paradiset om rätt låt spelas.



Råkade skrapa i mitt ben (och dunka i höger höft) när en gren skulle sågas av för att frilägga solljuset för den södra solcellen. Tycker nog lite synd om mig själv. Lika bra att göra det, för ingen annan gör det.


Igår, precis när vi ätit en sen lunch (eller tidig middag), kom ovädret. Det mullrade över sjön och blixtarna for över himlen... På håll kunde vi höra regnet komma över sjön. Det är ett öronbedövande ljud och INTE läge att sitta i en båt då.



Regnet kom som en vit, vrålande vägg över sjön...


 

Efter ovädret blev sjön lugn och solen kom åter... Behövde inte vattna denna dag.




Nu lite frukost.

Må gott

I´ll be back.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...