torsdag 24 juni 2021

HUND I BIL




Så där ja... P4 Örebro på morgonen fick mig att få hjärtinfarkt... eller i alla fall redigt ilsken... typ... och hade jag inte varit en sådan vän, blyg och timid varelse skulle jag ringt in och förklarat... MEN, jag skulle nog inte kunna hålla mig från drypande sarkasm och då är det lika bra att låta bli. 

De som sitter i studion och pratar började ifrågasätta personer som åker runt med skyltar på sina bilar där det står... HUND I BIL. De kunde INTE förstå varför man gör det och bad någon att ringa in och berätta... Då ingen ringer in, börjar de att raljera och säger att "ingen kan försvara skylten hund i bil".

VAD ÄR DET DE INTE FÖRSTÅR???

  • Om en bil har skylten "hund i bil" på bakluckan bör/ska Du inte ligga för nära när Du kör bakom, för OM Du kör in i baken på framförvarande bil (som har hund i bilen) är risken himla stor att om hunden sitter i skuffen, så har Du troligen skadat eller döda den. Å kunde Du läsa skylten när Du kör bakom bilen... då ligger Du för nära.
  • Om en bil har skylten "hund i bil" och krockar (Gud förbjude) så vet de som kommer fram till bilen att det KAN finnas en chockad, skadad, arg och/eller rädd hund i bilen.
  • Om en bil har en skylt (som jag har) med vilken hundras som kan finnas i bilen och krockar (Gud förbjude) så vet de som kommer fram till bilen vilken sorts hund de kan förvänta sig sitter där inne... ELLER har smitit ut om hunden INTE sitter i hundbur.



 


Nu... fortsätter torsdagen innan midsommarafton med att gör vänliga saker. 

Må gott


I´ll be back.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...