tisdag 20 juli 2021

Där fiskgjusen ryttlar och regnbågen är en hemisfär



Att vara i stan just nu är på gränsen till omöjligt. Våningen håller si-så-där 27 - 30 grader inomhus och det hjälper inte att vädra ur när det är kväll, så vi spenderar mycket av vår ledighet i Paradiset.

I år har vi inte sett havsörnen, men fiskgjusen kommer då och då seglande över vattnet, stannar till och ryttlar för att göra ett dyk och komma upp med en fisk i klorna. T och jag blir ödmjuka över att få se det och kunna se det på nära håll.




Arbetsläger 2021 fortsätter och i helgen fick vi in fönster nr 2. Det är lite "meckigt" och då varken T eller jag är snickare/målare/plåtslagare, tar det nog lite längre tid än för fackfolk.




Å vi har haft Bill med oss i några dagar, då sonen och F är på en liten resa till en ö lite (läs jättemycket) större än Paradiset.



Så har vi fikat... för det måste man göra ibland.



... och ätit... Det har vi gjort mycket.
T och Bill har uppenbarligen en djup och förstående diskussion.





Vi smörjer fötterna och ska jag vara ärlig, så är vi inte speciellt snygga. Vi går i slitna kläder (fulla i målarfärg) som sett bättre dagar och strumpor till kortbyxor och sandaler... Nästan så det skulle vara olagligt att gå klädd så.





Så dök den upp... regnbågen... Tre droppar regn och en fantastisk regnbåge i form av en hemisfär (en halv cirkel/glob). Vi stod länge och beundrade den och den var så skarp att den speglade sig i sjön. Tyvärr räckte inte min vidvinkel i kameraobjektivet till så jag kunde få med hela bågen.



Julia som inte har brytt sig om att vakta tidigare, har börjat göra det nu och då är hon snart fem år. Jorå... hon visar allt att hon kan vakta oss för gäss och segelbåtar. Farliga grejer.






Nu dags för lite mat... dumt att gå hungrig.

Må gott

I´ll be back.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...