söndag 19 november 2023

Årets glögg



November... mörkt, kallt och inget kul alls. 30 dagar av nätter... och på tok för lång tid kvar till sommaren. Men idag... är vi ännu en dag närmare sommar, sol och värme. 

Jag har ännu inte börjat pynta. Jag ser i fönstren att det är många som gör det, men... jag pyntar inte med påskpynt i februari eller smygstartar midsommar i maj. Så är det... Julpyntet åker fram i omgångar med start första advent.



men... en amaryllis har vi. För om den ska hinna slå ut till till jul... måste den införskaffas nu. Fast... det beror nog på vilket stadie den är i. Den här är i julaftonsstadie... tror jag.


Det lilla svartöga som vi tog med hem från Paradiset mår inte tipp-topp. Fast, det gör väl inga sådana växter just nu. Lever gör den, men det är aningen blekt i bladen och häromdagen kom det en liten (ej fullvuxen) leopardsnigel "kravlandes" över jorden. Den lever nu i gräset nedanför balkongen. 



Å vad jag man en "trälig" dag i november när det är griskallt ute... Jo... vi har två frysar. En i köket och en i en garderob. Igår, vid 19-tiden fick T för sig att det var dags att frosta av frysen i köket... och så blev det. Idag... var det dags för frysen i garderoben. Nu är även den avfrostad. Himla bar att göra det när det är minusgrader ute. 



Så har vi provat årets glögg. Varje år mellan jul och nyår, gör jag glögg. Den tappas efter 23 dagar på flaska och ställs i kylen för att "ta plats". Nu har vi smakat av den och himlars vad god den var.





Nu fortsätter vi söndagskvällen med att äta lite godis och se en film.

Må gott

I´ll be back.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...