torsdag 17 juni 2010

Jordgubbsbur och äntligen MORR

.
Äntligen har Pionen - blommornas blomma slagit ut. Jag tillhör dem som älskar SVULSTIGA och nästan lite VULGÄRA blommor. Samma sak med lampor och ringar. Stort ska det vara och synas ska de göra.  Ska det vara en blyg liten viol... då ska det vara MASSOR av dem och I KLUNGA ska de sitta.
.

.
Sonen "kroknade" i tisdags och var liggande hela dagen. Genomförkyld är diagnosen och hans väna moder försökte tvinga i sjuklingen hönsbuljong, dock utan framgång. I filmer dricker de ALLTID hönsbuljong och VIPS är de friska.
TantSimone passade på att trösta och värma sjuklingen, det är hon bra på.
.

.
Den där T, har snickrat en "jordgubbsbur", typ väldigt lik "kaninbur" till jordgubbarna. Förra sommaren fick vi tre gubbar och skatorna MASSOR. "Det får inte ske denna sommar" muttrade T och konstruerade buren "skat-tät". Nu har vi stora, gröna jordgubbskart och till midsommar kan vi skörda.
.

.
Igår blev staketet klart. J och sonen (som muttrade över att "sjuka ska ligga och vila") hjälpte till och det blev JÄTTEFINT. Spillolja och bensin strök vi två gånger och igår kväll gjorde jag "vattentestet". Jag hällde vatten på staketet och vattnet rann av som på en gås. Nu står det sig ett bra tag till.
.

.

.

.

.
Idag hämtade jag T några timmar tidigare från jobbet. Gäller att passa på när vädret är fint för i morgon (enligt tidningen) ska det bli lite sämre. Vi rattade mot Paradiset för att äta middag och låta Snyggingen rusa av sig.
.
.
Vy från dass... *pekar på bilden ovanför*.
.
Trappan är färdigoljad OCH stadig att stå, hoppa och gå på. DET är bra.
.
.
En liten tallplanta i Paradiset har klarat den bistra vintern. Jag vårdar den ömt och vattnar varje gång jag är där. När jag är 150 år ska jag hänga en hängmatta mellan träden jag planterat och ligga och njuta till vågornas skvalp.
.
.
.
T och Snyggingen "kampade" om reptampen. ÄNTLIGEN morrar Snyggingen när han kampar. Det har han INTE gjort förut och vi är himla nöjda. NU är han faaaaaaaarlig
.
.
.

.

.
Om man inte vet att det är på KUL, förstår jag om någon tycker det är läskigt med en vovve som morrar. Men kolla svansen... den är glad och han bjuder in till mer "kamp" om repet. ÄNTLIGEN MORRAR HAN. *hoppar, jublar och dansar*
.
Nu är det dags att hänga tvätt. Okul men det måste göras.
.
Må som GODIS... JÄTTEGOTT.
.

3 kommentarer:

  1. Åhh, vilken fin blomma ni har fått i trädgården - här går vi fortfarande i väntans tider på våra pioner, dom kläcker snart *tror*

    Jättefint med staketet, är det miljövänligt?? (olja och bensin) :P

    Zita morrar inte gärna heller när vi "kampar" men har börjat nu - så mycket att hon sa till en hane att hålla sig på avstånd när jag stod och drog med henne *skratt* Och då kom hundens okunniga husse och påstod att våran hund gjorde utfall och var agressiv.. jävla nolla!

    Ha en härlig fredag, gumman!

    SvaraRadera
  2. Jag hittade in till dig genom Carina o Zita.
    Kul blogg, rolig läsning och fina bilder...jag tittar säkert in igen.

    Från en som oxå har "aggressiv kamphund" ;)

    SvaraRadera
  3. Hejsan tjejer...

    Carina... tack och tack. Vad gäller miljövänligt staketmåleri... NJÄ... men bra blir det och billigt. Försvarar bensinblandningen med att vi klipper gräset med handjagare och kör inte mycket bil... Därför är det ok att sprida lite. FAST i ärlighetens namn... Det är det INTE. MEN vad innehåller "vanlig" färg för flyktiga ämnen... MASSOR. *FLINAR*

    Bettan... Du är väldigt välkommen tillbaka *LER*

    Må gott

    *KRAMAR om`dem*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...