lördag 26 juni 2010

Riva kök i Paradiset

.
En lugn midsommar - ööööh... OM man kan kalla den lugn med att börja riva kök. *fustar* Det var liksom INTE meningen att börja... men nu blev det så. Då virket till stora bryggan ännu inte är hämtat *Väntar fortfarande på skylift* och det inte är något vi själva styr över, så startade vi med att riva köket i Paradiset.
.

.
Tanterna fick vara kvar hemma i stan. TantSimone är inte så förtjust i att åka bil och när vi inte skulle sova över i Paradiset fick de vakta huset. TantKarin ligger på span och har full uppsikt över köksregionerna.
.

.
Sonen och J var med på midsommaraftonen till Paradiset.
.

.

 
I dag när vi kom ut, började vi riva diskbänken och nu har vi fått bort så mycket att nästa steg är att med vinkelslipen ta ner skorstenen (friliggande rör) i bitar. Vedspisen har gjort sitt och är "utbränd" och vi har bestämt att INTE ha någon vedspis utan gjutjärnskamin med "kokplatta". Vedspisen värmer inte så mycket som en kamin och vi har inte plats för båda. Vi ska heller inte ha kaminen där spisen står och därför måste vi ta ner skorstenen. Detta projekt med skorsten och vedspis UT... klara inte T och jag själva. Det är tunga historier och därför behöver vi några extra starka armars hjälp.
.

.

I Paradiset får vi (tills köket är klart) diska i det fria, till skillnad från hemma där vi stod böjda över badkaret i två månader när disken skulle fixas.
.

 
.
Snyggingen har haft en JÄTTEJOBBIG midsommar. Mycket att undersöka och KÖKSRIVNING IGEN... *LER* Idag har han inte gjort många knop. Han har mest legat på "flanken" och kikat på vad vi håller på med. Det är väldigt jobbigt när vi INTE är på samma ställa eller om vi går ut ur stugan, då måste liten vovve springa (lunka) efter och kika på vad vi håller på med.
.

.
Tanterna ser till att det är fritt från insekter på altanen och för någon dag sedan var det en fjälril som var det STORA jaktbytet. Jag fick nästan med hela jakten på film... dock inte det avgörande bettet som TantSimone visade med stor precision.
.


.
Nu go´vänner är det dags att ta mig en kvällssmörgås.
.
Må gott... JÄTTEGOTT.
.

7 kommentarer:

  1. God dag i stugan!

    Skall ni fixa med kök igen?? Ni har aldrig funderat på att ta det lite lugnt? *slänger sten i glashus*

    Vi hade en lite lugnare midsommar än er verkar det som ;) Det var bara igår som jag fick tag i ett par blommor och planterade dom i krukor *skrattar* När har ni semester?

    Sköt om er ordentligt!

    ·٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ♥●•٠· KRAM ·٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ♥●•٠·

    SvaraRadera
  2. Hejsan i väster...

    Japp... nu är vi igång i köksrenoveringen IGEN. Andra på ett år. Men denna gången har vi inte någon tidspress på oss. Det räcker om det är klart till slutet på nästa sommar. I Paradiset får det ta tid. Vi måste hinna njuta också och det gjorde vi i några timmar igår, mellan jobbet på "spängudden".

    Jag har semester mellan 16 juni till 11 augusti. *NÖJD* T går på semester om några veckor. *ONÖJD* Själv då???

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera
  3. Jag har semester om en vecka, bara 5 kvällar kvar att jobba - 20 timmar!!! *dansar marengo & är glad i hågen*

    Ledig v.27 - v.32!

    *Kramar om*

    SvaraRadera
  4. *skrattar* Då är nedräkningen igång... *Håller upp fem fingrar i luften*

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera
  5. ·٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ♥●•٠·

    NU ÄR DET BARA 4 TIMMAR KVAR FÖR MIG ATT JOBBA, sen har jag ÄNTLIGEN semester!! *dansar marengo och skuttar omkring som en galen kärring*

    *Kramar om*

    ·٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ♥●•٠·

    SvaraRadera
  6. Ja, ni har funnit ert paradis på jorden!!!
    Helt otroligt vackert!
    Köket blev verkligen jättebra, med handtagen
    och knopparna.
    Urtjusiga katter, och Åke... vilken grace!
    Ha en underbar semester!
    Kram Nina

    SvaraRadera
  7. Vi är jättenöjda med köket OCH knoppar/handtag. Få se vad Du har inne i butiken när det är dags för Paradisets tillbehör.

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...